20 Temmuz 2011 Çarşamba

Balo konuşuyor



Ortaokuldaki bir hocamız vardı. Adını hatırlayamadığım ama sözünü dün gibi hatırladığım bir hocamız. "Laf konuştu bal kabağı, doğra doğra koy tabağa" derdi. Ne için derdi, kime derdi? Hepsi sis perdesinin arkasında, perdenin önündeki tek şey söz.


Balotelli'nin Tevez hakkındaki açıklamalarını okuyunca aklıma bu söz geldi. Balo'yu ne kadar çok sevdiğimi (!) herkes bilir. Çok zeki, ince esprili, nüktedan bir kişiliktir. Tevez hakkındaki sözleri yine zekasını ortaya koyar nitelikte.


"Tevez'in ayrılmasını istemezdim ama ayrılırsa da yeri dolar. Carlos iyi oyuncu ama takımından ayrılan çok iyi oyuncular gördüm. Inter'de de benzer şeyler olmuştu." açıklaması yapmış. Motivasyon artırıcı bir söz. Mourinho söylese "Allah Allah!" deriz. Ama Balotelli bu konuda daha önce fişlendiği için insanı rahatsız ediyor. Ön yargı mı? Olabilir.


Peki Tevez giderse yeri dolar mı? O biraz zor. Man City, Tevez ayarında bir oyuncu bulabilir. Basar parayı alır Aguero'yu ama Tevez tadı verir mi? Bence vermez. Tevez, sert EPL savunmacılarının arasında sıyrılabilen, teknik ve aynı zamanda oldukça güçlü bir oyuncu. Aguero için çok güçlü bir oyuncu diyemeyiz. Dengeli ama fiziksel olarak Tevez'e göre zayıf. EPL, La Liga yumuşaklığında geçmeyeceğinden, Kun zorlanacaktır.


Kun'un gelmesi durumunda City'nin oyun planının nasıl olacağı üzerine yazmak isterdim ama transfer sezonu uzun, City'nin cepler dolu. Yarın gider birini alır burda yazdığım onca satır boşa gider.


Uzun lafın kısası "Tevez'i çok ararlar".

1 yorum:

roland deschain of gilead dedi ki...

laf sıçtı bal kabağa(ı)
koy tabağa ye sabağ(h)a