14 Temmuz 2011 Perşembe

Atsan atılmaz satsan satılmaz



Arsenal, her yıl onlarca kez "Cesc önümüzdeki yıl da takımda kalacak" açıklaması yapmak zorunda kalıyor. Yıllar önce Barcelona'nın altyapısından aşırdığı yıldız yuvaya geri dönmek istiyor. Bu yıla kadar bunu açık açık da söylemiyordu. Barcelona, Arsenal'e teklif sunuyor ama İngilizleri ikna edecek parayı vermiyordu. Hal böyle olunca da her yıl aynı filmi izleyip izleyip duruyorduk.


Fabregas, bu yıl da Wenger'in başını ağrıtıyor. İspanyol oyuncu, Barcelona için bir sıcak denizlere inme politikası, bir Akdeniz'i Türk gölü yapma politikası adeta. Xavi yaşlanıyor ve Iniesta'nın yanına biri lazım. O biri de Fabregas. Katalanlar, Cesc'in bir gün o formayı giyeceğini biliyorlar ve her yıl bunu tekrar tekrar deniyorlar.


Wenger, her sene gençleştirdiği takımı artık çok fazla bozmayıp, kupa alacak bir takıma dönüştürmek istiyor ve bu bağlamda kaptanı takımda tutmak istiyor. Fabregas ise ne yardan ne serden vazgeçebiliyor.


Her hafta birileri çıkıp açıklama yapıyor. Barcelona'nın nerdeyse tüm oyuncuları farklı zamanlarda Fabregas gelecek, gelmeli açıklaması yapmıştır. Wenger de onlarca kez, gitmiyor ve kalmak istiyor açıklaması yapmıştır. Son olarak Sagna, Fabregas'ın takımda kalacağına inandığını söyledi. Aslında bu cümleleri sadece Fabregas için değil aynı zamanda Nasri için sarf etti. Arsenal'den ayrılması muhtemel bir diğer isim de Nasri. Wenger'in işi gittikçe zorlaşıyor.


Fabregas'ı bu günden sonra takımda tutmanın anlamı yok. Zaten beklentinin çok altında oynuyor. Geçtiğimiz yıl büyük maçların çoğunda oldukça vasattı ve takımın puan kayıplarında sorumlulardan biriydi. Bu tip bir oyuncuyu takımda daha fazla tutmak anlamsız. Gönderilmesi doğru olacaktır. Hazır talibi varken de zararına satışa gerek yok. Barcelona, Arsenal'in istediği parayı vermeyebilir ama işin içine bir şekilde City dahil edilirse Barcelona fiyat artırmak zorunda kalacaktır.


Nasri'nin kaybedilmesi ise... Sezona patlar.

Hiç yorum yok: