2 Nisan 2011 Cumartesi

Sivasspor 1-0 Beşiktaş


Hedefsiz kalmak motivasyonu ciddi oranda azaltır. Beşiktaş'ın bugünden sonra oynayacağı maçlarda bunu göreceğiz. Kupada Gaziantepspor maçları ve ligde Galatasaray ve Bursaspor maçı dışında oyuncuyu ve taraftarı maça konsantre edecek çok az şey var.

Kadro iyiydi. İdeale yakın bir kadro ile sahadaydı Beşiktaş. Ekrem-Toraman-Sivok-İsmail, önlerinde Fernandes-Ernst-Aurelio ve ileri üçlüde Simao-Quaresma ve Almeida. Necip ve Guti'nin yokluğunda iyi kadro. Yabancı sıkıntısı olmasa sağa Hilbert yerleştirilebilir.

Ferrari'nin maç öncesi sakatlanması ilk 11 açısından isabet olmuş. Ancak burda sorgulanması gereken şey şu: Bu adam bu sezon ikinci kez bir maça ısınırken sakatlanıyor.

Beşiktaş, oyun anlamında Sivasspor'a karşı oldukça üstündü. Zaten bu da beklenmedik bir durum değildi. Gerek Sivasspor anlayışı, gerek Rıza Çalımbay faktörü ve gerekse de Beşiktaş'ın bu yılki oyun felsefesi bu maçın bu şekilde geçeceğini gösterebilir bize. Sivasspor'da hedef önce gol yememek ve fırsat bulunursa en iyi şekilde değerlendirmek. Mesela 1-0 yenik duruma düşseler ortaya koyabilecekleri bir oyun anlayışı olmayacaktı.

Beşiktaş ilk yarıda biri Almeida, diğeri Quaresma ile iki ciddi pozisyon buldu. Q7'nin şutu direkten döndü, Almeida ise kendisinden beklenen vuruşu yaptı. Peki 45 dakika pozisyon vermeden, ancak iki pozisyonla devreyi kapayan Beşiktaş'tan memnun olmak mümkün mü?


İkinci yarı ilk yarıyı arattı. Sivasspor ilk yarıya nazaran daha çok topa sahip oldu. Maçın kırılma anı ise dakika 64'tü. Sivok ikinci sarıdan kırmızıyı gördü. Kırmızı maç standartlarında oldukça ağırdı. Maç içinde birçok benzer pozisyonda hakem Bünyamin Gezer kartını kullanmadı. Bu pozisyon, aslında bir birikimse, yani Sivok'un yaptığı küçük faullerin birikimiyse Sivasspor'un maçı 11 hatta 10 kişi tamamlaması büyük sürpriz. Maç içinde futbolun tüm çirkin yüzünü gösteren Sivasspor'u, maç sonunda alkışlayamam. Sivassporlu oyuncular çok sert oynuyor ve futbol oynatmamak için çalışıyor. Gönül böyle takımlardan arınmış bir ligde oynamak istiyor.

Beşiktaş 10 kişi kalınca Aurelio, Toraman'ın yanına çekildi. Bu dakikadan sonra Sivasspor biraz daha baskılı oynamaya başladı. Özellikle Kadir ve Cihan ile ciddi iki pozisyona girdi ancak faydalanamadı. Bu pozisyonlarda Cenk'in de hakkını vermek gerekir. Genç kaleci özellikle Kadir'in pozisyonunda başarılıydı.

90. dakikadaki gol pozisyonunda Mehmet Yıldız'ın el ensesine yenilen Ekrem'e kızamıyorum, zira aynı sıklette değiller. Ancak bunu göremeyen hakemlere kızıyorum. Muhtemelen bu pozisyon çok fazla tartışılmayacaktır. Ancak Beşiktaş kafaya oynuyor olsaydı, bu pozisyonda bu kadar duyarsız kalamazdı. Golün ofsayt olup olmadığına gelirsek: Yorum yapamam. Çünkü yayıncı kanal golü 3 kez gösterdi toplamda.

Hiç yorum yok: