11 Nisan 2011 Pazartesi

Kasımpaşa 0-1 Beşiktaş


Özellikle İstanbul'daki maçların hafta içine alınması seyirci ortalamasını düşürüyor. Kimse işten çıkıp, o trafiğin içine girmek istemez. Anadolu'da trafik sorunu olmadığı için maçların hafta içi oynatılması makul karşılanabilir ancak İstanbul takımları için kabul edilebilir değil.

Kasımpaşa için oldukça önemli bir maçtı, Beşiktaş için çok fazla önem taşımıyordu. Bunun da etkisiyle Kasımpaşa oldukça istekli başladı. Özellikle hücum hattı, ilerde pres yapıyor ve top kovalıyordu. Beşiktaş ise çok pasla rakibin açılmasını bekliyordu. Guti'nin olmayışı oyunun uzun bir süre kilitlenmesine sebep oldu. İlk yarıda Quaresma ile geliştirilen atakların dışında pozisyon bulmakta zorlandı Beşiktaş.

Ekrem'in yokluğunda savunmanın sağına Hilbert çekilmişti. Hilbert'in doldurduğu yabancı kontenjanı Nobre'ye yaramış. Tayfur Havutçu, Guti'nin yokluğunda Nobre ile başladı. Necip-Ernst ikilisinin önünde Nobre, kanatlarda Simao-Quaresma ve tek forvet Almeida idi. Savunma hattı Hilbert, Toraman, Sivok ve Köybaşı'ndan oluşurken kalede genç Cenk vardı.

Quaresma son haftalardaki iyi gürüntüsünü sürdürdü. İlk yarıda oldukça fazla pozisyon üretti. Uzun bir süre sağ kanatta oynadı, ilk yarının son bölümlerinde sol kanada geçti. Gol de bu dönemde geldi. Q7'nin müthiş çalımları sonrası yaptığı ortaya Almeida vurdu kaleciden dönen topu Portekizli tamaladı ve maçın tek golünü attı.

İkinci yarıda da benzer bir gidişat vardı. 60'dan sonra Kasımpaşa golü düşünmeye başladı. Quaresma'nın çıkışıyla Beşiktaş'ın hücum varyasyonları da zayıflayınca, Beşiktaş için korkulu anlar başladı. Cenk maçın son bölümlerinde çok ciddi iki pozisyonda gole izin vermedi ve maç 1-0 sona erdi.

Guti'nin yokluğunda, Fernandes'in de yabancı statüsüne takıldığı bir maçta Quaresma üzerinden oynanan oyunlarla 3 puan geldi. Ekrem sakat olmasa, Hilbert yedek oturacak ve muhtemelen Fernandes ortasahaya üçüncü olacaktı. Bu durumda Beşiktaş ortasahada daha iyi pas yapıp ileriyi daha iyi yönlendirebilirdi. Almeida-Bobo tercihinde çok karar verebilmiş değilim. İkisi de kötü değil ama ikisi de iyi değil. En azından Beşiktaş'ın ihtiyacı olan golcüler değil. Gelecek yılın planı yapılırken bunlar da düşünülmeli.

Bu galibiyetle Beşiktaş 6. sıraya yükseldi. 29. haftanın maçı, yine hafta içi. Maça yetişebilmek için işten erken çıkmak gerekecek. Bakalım becerebilecek miyiz? Teşekkürler TFF.

Hiç yorum yok: