22 Nisan 2011 Cuma

Scott Parker ödülü haketti mi?



Bir süre önce yılın futbolcusu seçiminde adaylardan Parker'a sallamıştım. Futbol yazarları yılın en iyi oyuncusu olarak onu seçti. Oldukça şaşırdım doğrusu. Çünkü gerçekten ekstra bir performans sergilemedi. Dipteki West Ham'da 5 golü 3 asisti var. Ligde bir sürü oyuncu çok daha iyi performans sergilemişti oysa.



Baines, Ashley Cole, Vidiç, Malouda, Nani, Vaart, Adam, Dempsey, Drogba, Tevez, Berbatov ve daha bir sürü oyuncu daha iyi performans sergiledi ve daha başarılı oldu. Ancak ödül ilginç bir şekilde Parker'a gitti. Yani bu bir bakıma, 19 gol, 6 asist yapan Tevez'e, 21 gol, 3 asist yapan Barbie'ye, 9 gol, 18 asistlik performans sergileyen Nani'ye, 9 gol, 7 asistlik performans sergileyen Adam'a ve sol bek oynayıp 4 gol, 11 asistlik performans sergileyen Baines'a ayıp. Bu performanslarıyla ödülü daha fazla hakettikleri kesin.



Sanmayın ki prestiji düşük bir ödül. Geçtiğimiz yıl Rooney, önceki yıllarda da sırasıyla Gerrard, Ronaldo, Ronaldo, Henry, Lampard, Henry, Henry, Pires kazanmıştı. Ödülü bugüne kadar 11 kez Liverpool oyuncuları, 9 ManU, 8 Spurs ve 7 kez de Arsenal forması giyen oyuncular kazandı. O kadar atıp tuttum, şimdi ağzımdaki baklayı çıkarayım. Nani 9 gol, 18 asist ile bu ödülü hakeden isimdir bana göre.

Hiç yorum yok: