6 Nisan 2011 Çarşamba

PFA Yılın futbolcusu adayları



İki post önce PFA'nın ödüllerinden bahsetmiştim. İngiltere için önemli bir ödüldür. Sezon sonu PFA yılın futbolcusunu ve yılın genç futbolcusunu seçer. Daily Mail, PFA'nın son eleme listesini ele geçirdiğini iddia ediyor. Listenin doğruluğunu sorgulamak bugün için anlamsız olabilir. Doğru ya da yanlış olduğu zamanla ortaya çıkacaktır. Biz listedeki isimler üzerinde duralım.

Charlie Adam (Blackpool)

Nemanja Vidic (Man Utd)

Gareth Bale (Tottenham)

Scott Parker (West Ham)

Carlos Tevez (Man City)

Samir Nasri (Arsenal)

Son elemeye kalan 6 futbolcunun bunlar olduğu iddia ediliyor. Charlie Adam, beklentilerin üzerindeki performansıyla bu listeye girmeyi hakediyor. Blackpool'un duran topları onda, top tekniği iyi. En önemlisi de geriden iyi oyun kuruyor. Tipik bir forvet arkası değil ama gole yakın. Sezon başında böyle oynayacağı bilinseydi çok daha iyi bir takımda olurdu bugün. Hatta seneye de bir başka takımın forması altında görebiliriz.


Listedeki ikinci isim daha popüler. Man Utd'ın savunmasının vazgeçilmezi. Özellikle Rio'nun uzun süre sakat olduğu için oynayamadığı dönemde yanında oynayan her isimle uyum sağlayabildi. Evans, Smalling, Wes Brown, O'Shea. Hepsiyle oynadı ve büyük bir sorun yaşamadı. Vidiç, bugün dünyanın en iyi birkaç stoperinden biri ve bu yıl, iyi performans gösterdiği geçen yılın da üzerinde.

Gareth Bale de bu yılın iyi çıkış yakalayanlarından. Genö oyuncu analizinde ondan da basetmiştim. Sol tarafı teslim edebileceğin, güzel bir çocuk işte. Üstelik büyük realist hedefleri olan biri.

Scott Parker. Bu listede olmasa neden yok demezdim. Kötü değil ama çok ekstra bir performansı da yok açıkçası. Kevin Nolan, bu listede olmayı çok daha fazla hakediyor mesela. Takımının önde gelen oyuncularından ama ligin dibindeki takımın en iyisi olmak bile bazen çok fazla anlam ifade etmeyebilir. Nolan, Brunt, Etherington gibi isimlerin kesinlikle arkasındadır.

Carlos Tevez. İlk akla gelen soru: Hala ManU'da olsaydı nasıl olurdu? Wenger ve Fergie'nin elindeki adam dışardaki performansının üzerinde oynar. Hoca oyuncuyu silmiş ve oynatmıyorsa onu bilemem ama çok futbolcu için bu genelleme geçerlidir. Tevez, yeni oluşumunu yıllardır tamamlayamayan, her yıl biraz daha değişen ve gelecek yıl kaç oyuncu alacağı belli olmayan, kaç oyuncusunu takımda tutacağı belli olmayan City'nin en fazla göze batan ismi ve en büyük yıldızı elbette. Yıl içinde bir dönem ülke hasreti çekti ve gidebileceğini söyledi, o dönemde performansı biraz düştü ama yıl geneline bakıldığında ligin en iyilerinden. Hatta rakip savunmalar için en fazla korku veren oyuncu bile diyebiliriz.


Samir Nasri de listede kesinlikle olması gereken bir isim. Emirates sakinleri Cesc'ten iyi perfomans beklerken aradan Nasri sıyrıldı ve takımın bugünkü konuma gelmesinde büyük efor sarfetti. Cesc formda olsa, Arshavin'in devamlılığı olsa ve Vermaelen sakatlanmasa Arsenal için bambaşka bir yıl olabilirdi ve o yılı da bu güzel adam ödülü alarak süsleyebilirdi.

Bu oyuncuların dışında, Vaart, Kompany, Nani, Carroll, Drogba, Yaya, Etherington, Nolan, Hart ve Brunt aklıma gelen isimler...

Hiç yorum yok: