17 Aralık 2010 Cuma

Beşiktaş'ın Avrupa Kupası'ndaki Rakipleri


UEFA Avrupa Ligi kuraları çekildi. Son 32'ye 24 takım Avrupa Ligi gruplarından, 8 takım ise Şampiyonlar Ligi'nden geldi. Beşiktaş grubu ikinci bitirdiği için göreceli olarak zor bir kura çekecekti.

Olası takımlar arasında gelebilecek en kolay takımlardan biriydi Kiev. Adı kolay görünen Braga ve Twente formda ve son dönemlerde adından söz ettiren takımlardı. Diğerleri zaten rüştünü ispat etmiş takımlardı. Bu bağlamda Kiev eşleşmesi iyi bir eşleşme olarak nitelendirilebilir.
Tabi bu Kiev kolay rakip demek değil. Gelebilecekler arasında kolay olabilir ama en nihayetinde sağlam takım. Özellikle hücum hattı sağlam. Milevskyi takımda en çok merak ettiğim adam. Takımın en iyisi bile denebilir. Onun dışında Sheva, Ayila Yussuf, Husyev, Eremenko, Mykhalyk, Vukojevic takımın ağır topları. Takımın en belirgin özelliği genç bir takım oluşu. Kağıt üzerinde, yeni transferleri de hesaba katarsak ağır basan takım Beşiktaş. Maç yaklaşınca daha detaylı bir Kiev incelemesi yaparız.
Bu şans ne zamana kadar sürer dedim. 10 dakika sürdü. Bir sonraki turda rakip Man City- Aris galibi. Man City kalan takımlar arasında kadrosu en iyi olan. Ayrıca en zor rakiplerden de biri. Tabi City'nin bu kupayı ne denli ciddiye aldığını şimdilik bilmiyoruz...

Hiç yorum yok: