17 Ağustos 2010 Salı

UEFA Futbol Ödülleri - 12 Aday


Dün UEFA'nın sitesinde 2010 yılı futbol ödülleri için 12 kişilik aday listesi yayınlandı. Listede üçer tane kaleci, defans, ortasaha ve forvet oyuncusu bulunuyor. Ödül sahipleri, 26 Agustos'ta Şampiyonlar Ligi Kura çelimi sırasında Monaco'da açıklanacak.

Goalkeeper of the Year :
J.Cesar (Inter Milan), Lloris (OL), V.Valdes (Barcelona)
Defender of the Year :
Lucio (Inter Milan), Maicon (Inter), Pique' (Barcelona)
Midfielder of the Year :
Robben (Bayern Munich), Sneijder (Inter Milan), Xavi (Barcelona)
Forward of the Year :
Messi (Barcelona), D.Milito (Inter Milan), Rooney (Manchester United)

Liste bu şekilde. Geçtiğimiz yıl en iyi kaleci ödülünü van der Sar, en iyi defans ödülünü Terry, en iyi ortasaha ödülünü Xavi ve en iyi forvet ile en iyi oyuncu ödülünü Messi kazanmıştı.



Ödüller 98 yılından beri veriliyor. Tüm yılın performansı değerlendirilse de Şampiyonlar Ligi performansı ön plana çıkıyor. Zaten yılın futbolcusu ödülü 1998 ve 2003 dışında hep Şampiyonlar Ligi'ni alan takımın oyuncusuna gitmiş. İstisnalar 98'de Real Madrid'in şampiyonluğuna rağmen Inter forması giyen Ronaldo ve 2003'te Milan'ın şampiyonluğuna rağmen Juventus forması giyen Buffon.

Ödülü en çok alan kaleci 4 kez ile Kahn, Alman kaleciyi 3 kez ödüle layık görülen Cech izliyor. En çok kazanan defans oyuncusu son iki yılla birlikte ödül sayısını 3'e çıkaran Terry. Ortasaha oyuncuları arasında Valencia'nın şaaşalı döneminin yıldızı Mendieta ve ödülü iki farklı takımla kazanma başarısı gösteren Deco ön plana çıkıyor. Forvet oyuncuları arasında da üç yıl üstüste ödülü kazana Raul Gonzales birinci sırada.

2006 yılına kadar en iyi hoca seçimi de yapılıyordu fakat o tarihten itibaren bu ödül kaldırıldı. O ödülde de durum çok farklı değildi. Zaten verilen son 4 ödül UCL şampiyonu ve UEFA kupası şampiyonu hocalar arasında paylaştırılmış. Önceki ödüller de ilki haricinde Şampiyonlar Ligi şampiyonuna verilmiş. Tek istisna 98'de ödülü alan Juventus'un hocası Lippi.


Bu yılki değerlendirmede de UCL ön plana çıkacaktır. Adaylar arasında Inter ve Barçalı oyuncuların fazlalığı da bu durumun habercisi.

Son olarak ödülü alacağını tahmin ettiklerim: Julio Cesar, Maicon, Robben ve Messi. Bir de gönülden geçenler listesi yapalım: Julio Cesar, Lucio, Sneijder, Milito. Lucio ve Milito gibi yaşlı kurtlara 30'undan sonra da olsa bu ödüller yakışır...

1 yorum:

YK dedi ki...

Ödüller 4 Inter'liye gitti..
Julio Cesar, Maicon, Sneijder ve Milito..
En iyi oyuncu ödülünü de Milito aldı..
Yakışır abimize...