24 Ağustos 2010 Salı

Yeter Lan!!!


Bu aralar oyuncular cıvanadan çıktı. Önce NBA'de gördüğümüz üzere LeBron ve diğer bazı serbest oyuncular takımları resmen maymuna çevirdi. LeBron kendisi yaptığı yetmezmiş gibi birde Chris Paul'e takas olması hakkında öneriler verdi. Futbolda ise özellikle Fabregas-Barcelona hakkında yapılan rezillikler dizboyu. Xavi ve Messi'nin saçma sapan açıklamaları olsun ve forma giydirme gibi son derece ucuz hareketler ki forma giydiremeye çalışanlar arasında Reina gibi tamamen alakasız bir oyuncununda karışması tam bir rezalet. Zaten Reina Arsenal maçında topu kendi kalesine taşıması ile hakettiğini buldu. Sadece Barça'da değil Real'de de Ashley Cole hakkında yapılan açıklamalar kabul edilebilir değil.

Bugün ise Mascherano'nun Liverpool'un kendisi için yapılan teklifi yeterli bulmaması sonucu sahaya çıkması reddetmesi artık son damla oldu. Liverpool Mascherano'ya gereksiz ceza vermediği sürece Mascherano'nun bu tarz bir hareket yapmaya hakkı yok. Mascherano Liverpool ile sözleşme imzalarken kontratı gereği nasıl parasını tıkıt tıkır alıyorsa takımına karşı sorumluluklarınıda yerine getirmelidir. Oyuncuların kendilerini takımlardan büyük görmeleri anlaşılır birşey değil.

2011'de NBA de yeni CBA konusunda oyuncular ve takım sahipleri arasında ciddi farklılıklar var ve görünen o ki 98-99'da olduğu gibi lokavt ihtimali büyük ihtimal. Ancak sonunda bir yerde anlaşılacak ve bu durumda yeni CBA'nın takım sahipleri lehine olması bekleniyor. Buradan harketle Uefa ve Fifa'da bu konuda birşeyler yapmalı ve takımların haklarını korumalı. Zaten Milli maçlar yüzünden ciddi kayıplar yaşayan takımlar oyuncularında bu tarz davranışları ile iyice cinnet mekanı haline geliyorlar...

Hiç yorum yok: