22 Aralık 2009 Salı

Conan Out Seinfeld In?


Bildiğiniz üzere Conan O'Brien Jay Leno yerine Tonight Show'u sunmaya başlamıştı 6-7 ay önce. Leno 22:30 saatinde yeni showuna başladı bu sezon yine NBC'de. Conan'ın boşalttığı 00:30'daki Late night show'u ise Jimmy Fallon sunmaya başlamıştı.

Bu üçlü arasında favorim kesinlikle Conan'dır. Jimmy Fallon'ı kaale almam tamamen bir hayal kırıklığı. Leno ise Conan ve Kimmel'dan sonra en çok sevdiğim talk show sunucusudur.

Amerikan izleyici ise ilgin bir biçimde Conan'ı yeteri kadar seyretmiyor. Tonight Show'un Leno'dan Conan'a geçmesi ile reytingler ciddi bir biçimde düşmüş. Late Night Show için durum daha da kötü. Leno'nun yeni show'u da beklenen ilgiyi görmemiş. Açıkcası 22:30 izleyicisi talk show izlemek istemiyor. 23:30 izleyicisi için Conan biraz uygunsuz kaçıyor. Fallon'u nereye koysan bişi olmaz zaten.

Aslında Conan neden izlenmediğini pek anlamıyorum ama heralde Conan'ın espirileri daha çok gençlere yönelik olduğundan kendisi için 00:30 saati daha uygun gözüküyor.

Reytingler yerlerde sürününce herkes NBC'den bir hamle yapmasını bekliyor ve en son çıkan dedikoduda NBC'nin favori yüzlerinden biri olan Jerry Seinfeld'in ismi ön plana çıkmış. Kendisini ne kadar çok sevsek de açıkcası Seinfeld'in bir late night show'u tarzına pek uyacağını sanmıyorum. Ancak Amerikada yapılan ankette Seinfeld %73 gibi büyük bir yüzde ile Conan'a tercih ediliyor.

Aslında Fallon kovulup yerine Conan getirilse Leno eski saatine dönse Seinfeld'de Leno'nun saatinde bir program yapsa işte o zaman nbc tadından yenmez.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Conan'nın reytinglerinin bu kadar düşük olmasının tek nedeni NBC'nin basiretsizliği. The Jay Leno Show başlayıncaya kadar (eylülde yayına girdi yanlış hatırlamıyorsam) Conan hiç de fena reytingler almıyordu, ama embesil NBC executiveleri sağolsun prime time'ı nasıl ucuza getirebiliriz diyerek Jay'i 10 p.m'e koydular, hayatlarının kumarını oynadılar. Leno fanları 10 p.m'e kaydı, Conan'ın o seyirci kitlesini etkileyebilme şansı da kalmadı. Dediğin gibi Conan'ın mizah anlayışı daha gençlere yönelik, ama zaten kanalın istediği target reytinglere bakarsak 18-34 yaş arasını Conan domine etmiş durumda ki reklamcıların baz aldıkları kriter de bu, sadece totalde reyting kaybediyor. Ha bir de Conan'ın bahtsızlığına Letterman skandalı patlak verdi o da reytingleri etkiledi.

Kanımca Conan'ın eski saatine dönmesi çok zor, ama tepesi atıp da NBC'den ayrılırsa Fox'a ya da ABC'ye (Kimmel'ın önüne) geçmesi daha olası gibi geliyor bana. Zaten NBC'nin huyu haline geldi bu, tüm Late Night hostlarına kazık atıp duruyorlar (misal 92'deki büyük Letterman/Leno kavgası). Şimdi Comcast satın aldı NBC'yi, işalla moron yöneticileri yenileriyle değiştirirler, Conan'ın da önü açılır birazcık.

mondo trasho dedi ki...

kadro yeniden toplansın. seinfeld yeniden çekilsin. bi tek bunu isterim.

YK dedi ki...

Onu kim istemez ki :(