24 Aralık 2009 Perşembe

FM 2010 Tüyoları


Chao Grey'in verdiği tüyolara bende bir kaç ekleme yapayım dedim.

Şimdi öncelikle sistem ile başalyalım;

Savunma: Savunmada kritik nokta kesinlikle bekler. Bekleri 2-0 yada 2 farklı skorlarla yenik durumda olmadığınız sürece atak yapmayın. Maça support olarak başalsınlar ve siz 2 farkı yakaladığınızda yada son 10 dakikada istediğiniz skorda iseniz savunma olarak değiştirin.

Ortasaha: Bakalava yada diamond ortasaha denemedim şimdiye kadar ama ortanın boş kalması veya kanatsız sistemin pek verimli olacağını düşünmüyorum. Kanatların ilerde olmasıda pek bir yarar sağlamıyor. Klasik dörtlü ortasaha düzeninde kanatlar winger attack modunda, tackling özelliği yüksek bir oyuncu ball wining midfelder modunda,Onun yanındaki MC özellikli oyuncunun eğer playmaker özellikleri iyi ise Advanced Playmaker ve support modunda yada Central Midfielder ve support modunda olmalı. DMC ve MC pozisyonlarındaki oyuncuların heading ve jumping özellikleri bu oyunda önemli kılınmış. Skor avantajı yakalandığında kanatlar wide midfielder ve support moduna getirilmesi yararlı olur. Onun dışında daha çok savunma yapmak isterseniz forvetlerden birini çıkarıp defansın önüne bir dm koyup onu anchor man modunda oynatmakda önemli katkılar sağlıyor.

Forvet: Forvetler arasında Complete ve poacherlar ön plana çıkıyorlar. Determination özelliği bu oyun için önemli o yüzden finishing,off the ball, heading ,jumping, pace ve acceleration'ın yanında bu özelliği de filtreye eklemek gerekiyor. Ayrıca bu oyunda tek forvetli sistemler pek işe yaramıyor. 4-3-3 de merkez forvetin yanındaki kanat forvetler yeteri kadar destek olamıyorlar. Bu yüzden çift forvetli sistemler tercih edilmeli.

Taktik ayrıntıları; Ben genellikle attack ve fluid modunda maça başlıyorum. Defans çizgisi ortada. Narrow ve düşük tempoda oynuyorum. Tackling more cautious. Öne geçincede Control moduna geçiyorum.

Oyuncu Önerileri;

Kaleci; Danut Coman(çok yönlü bir kaleci zaten siz almazsanız City kapıyor hemen) Federico Vilar (Coman'ın bir alt versiyonu o da oyun başında alınmazsa Barça'ya gidiyor)
Bek; Masilela (Sol bek için gayet makul bir fiyata (max 1.5 milyon) alınabilecek iyi bir oyuncu)
Stoper; Sergiy Krystov (ucuz (max 2.5 milyon) genç ve harika bir defans oyuncusu), Michael Turner, Brede Hangeland
DM; Annan (gerçekten harika tam bir ball wining midfielder)
MC: Tim Cahill (tam bir advanced playmaker), Papa Bouba Diop (FM 2007'de inanılmaz oyunuyordu bizim Papa ve bu oyunda ona benzer bir performans gösteriyor. Yine uygun fiyata alınabiliyor. Heading,tackling ve long shot özelliklerinin hakkını sonuna kadar veriyor)
MR; Barnetta ( oyunda ciddi biçimde sağ kanat eksikliği var ve Barnetta'yı kapmak önemli. Çok pahalı değil ve çift kanattada oynaması çok büyük avantaj. Bol bol kewell tarzı gollerinide görmek mümkün)
ML; Di Maria (4 milyona alabileceğiniz bargain bir topçu. Avrupa passaportu olmasıda önemli bir avantaj)
Forvet: Artem Milevskiy (Oyunun neredeyse en iyi forvetlerinden biri. Güçlü,hızlı ve bitirici. Aradığınız her özellik bu elemanda var. 7-9 milyon arası bir fiyatı var) Ronaldo (Gerçek Ronaldo'nun finishingi 19 ve bunun hakkını ilk sezon için oldukça veriyor. max 2 milyona alınır. 2008'in Zampagnası gibi tek sezonluk harika bir performans gösteriyor)

Hiç yorum yok: