19 Mayıs 2009 Salı

NBA Playoff 2009 : Konferans Finalleri Eşleşmeleri



Yarı finallerde beklediğim takımlar üstünlük sağladı ancak seri sonuçlarında bazı süprizler vardı. Atlanta'nın evinde bir maç alabileceğini düşünmüştüm ancak yakınından bile geçemediler. Dallas ise oynadığı oyundan çok takım sahibi Cuban'ın angutlukları ile gündeme geldiği sürece buralarda kalır ve en fazla 1 maç alır. Beni şaşırtan seri ise Lakers-Houston serisiydi. Houston'ın Lakers'a ters gelen bir yapısı vardı ancak Yao sakatlandıktan sonra bile onsuz 2 maç almayı başardılar. Lakers ise tam bir Türk takımı gibiydi. Bıçak kemiğe dayanmadığı sürece son derece ciddiyetsiz oynadılar. Ne zaman pota altını kullanmak akıllarına geldi o zaman maçları kazandılar. Celtics-Magic serisi ise son derece keyifliydi. Açıkcası Garnett olmadan bu kadar. Ray Allen bu seride çok satış koydu. Seneye 35 yaşına girecek olması ile birlikte artık önemli bir faktör olmaktan çıkacak gibi. Hido ise 7. maçın son çeyreğinde hançerleri teker teker sapladı ve maçın bu sefer dönmesini engelledi.


Cleveland Cavaliers - Orlando Magic : Cleveland favori gibi gözüksede Orlando çok tehlikeli bir takım. Üçlükle yaşayıp üçlükle ölen bir takımlar. Eğer iyi günlerindeyseler o zaman durdurmak çok zor oluyor Orlando'yu. İçerde de Dwight Howard gibi canavarları olduğundan iç-dış dengesini iyi ayarladıklarında Cleveland'ın işi oldukça zorlaşır. Ancak Cleveland çok formda ve LeBron'u yavaşlatabilecek bir isim göremiyorum Orlando'da. Orlando üçlük konusunda ekstradan sapıtmazsa en fazla 2 maç alır ve seri 4-2 Cleveland lehine biter.


Los Angeles Lakers - Denver Nuggets : Bu seride Lakers'ın Houston serisindeki yaptığı hataları yapmamasını bekliyorum. Artık uyanmışlardır sanırım. Finale giden yol hiçte kolay değil.Geçen sene bunu Celtics ile görmüştük. Denver Houston'a göre Lakers için eşleşilmesi daha kolay bir takım. Aaron Brooks gibi hızlı bir guard'ın Lakers'ı zorlayacağı çok açıktı üstelik Lakers'ın 1 numaralı skoreri Kobe'nin savunmasında Battier ve Artest gibi bu ligin en iyi savunmacıları arasında yer alan oyuncular görev alınca işler biraz zorlaşıyor. Dahntay Jones fena bir savunmacı değildir ancak Battier ve Artest'ten sonra hafif kalırlar. Pota altında da Nene ve Kenyon Martin Gasol ve Bynum'ı yıldıracak sertliğe sahip değiller. Billups Brooks kadar hızlı olmadığından Fisher için eşleşmesi daha kolay bir oyuncu. Lakers için Odom'un sırt ağrıları önemli. İstenilen katkıyı sakatlık yüzünden veremezse Odom o zaman işler Lakers için zorlaşır. Ayrıca Bynum'ın kafa olarak kendine gelmesi lazım arada küçük şeyler için triplere giriyor. Ancak takım arkadaşlarıda onu daha çok topla buluşturmalılar. Bir de Lakers'ın benchi Denver benchi karşısında zayıf kalıyor. Brown ,Powell ve Lamar katkı sağlıyorlar ama Sasha,Farmar ve Walton çok şuursuz oynuyorlar. Özellikle Sasha'nın kendine gelmesi gerekiyor. Seri için tahminin 4-2 Lakers alır.

1 yorum:

deepman dedi ki...

Önceki yazında Orlando serisinin 4-3 biteceğini doğru tahmin etmiştin. Bakalım bu seferkiler ne olacak? Ben yarı finalleri cok önceden tahmin etmiştim finale de Lakers-Orlando demiştim, bence bu iki takım finalde kapışır adamım..