13 Mayıs 2009 Çarşamba

ANTİ-BARCELONA?


Barcelonanın bu sezon futbola kattığı sadece estetik futbol, bol gol ve zengin hücum varyasyonları izleme şansı değil, aynı zamanda barcelonacılık ve anti-barcelona kawramlarıda bu sezonla birlikte futbol ansiklopedisinde..
Futbol basit bi denklemle daha çok gol atanın kazandığı bir oyun, amaç da bu olmalı der insanın 'güzel' yargısı.. bu sebeple bunu bu sezon en iyi yapan takım taraftarı oldu dünya (herhangi bi arenada Barcelona'nın rakibi olamayan takım taraftarları)... Barcelonacılık böyle oluştu.. Rakibini tutan yada bu oyunu beğenmeyen herkese de anti-barcelonacı etiketi yapıştırıldı..Peki nedir bu yeni rüzgarın kaynağı? Nekadar sağlamdır? Bir bakalım..
Ben futbol oyununun 'hucüm,gol,estetik,rekor' anlamına geldiğine inanmayanlardanım.. Chelsea nin savunmasının başarısını, manchesterın savunması sayesinde zenginleşen hücumu, benim için izlemesi çok keyif veren futbol organizasyonları..Birçok kesimin gözünde bu cümlelerle anti-barcelonacı oldum bu sezon..Peki kimdir 'barcelonacılar'? 'Barcelonacı' olup da Capelloyu beğenen, Hiddink hayranı olan, sir Alex büyük hoca diyenler yada Lucescuyu isteyen türk taraftarlar bu 'barcelonacıların' yüzde kaçını oluşturur acaba, %80? Bu hocaların Barcelonanınki gibi saf hücum planları olduğunu söylemek aptallık olacaktır herhalde..
'Rehagel'in Yunanistanı' tartışmasının bukadar derinleşmesi, ama konu Barcelona olunca hemen anti-barcelonacılar oluşturulması bence futbol adaletsizliği, ancak insan olmanın zayıf bi noktası,iki tarafta tek yönlü oyunu becerebildiği halde..İşte buydu Chelsea'nin Barcelona'yı resmen ezmesinde futbolun sadece hücum olduğunu zanneden kesimin görmek istemediği şey..
Futbol bir organizasyondur.. Bu organizasyonu en iyi yöneten keyifle izlenmeyi hakediyor bence, ama keyifle izleyenler 'anti-barcelonacı' olmayı değil..
Yalnız güzelliği için bi kadınla hayatın geçmeyeceğini bilen, ama o güzel kadını görünce hayallerini süsleyenlerin felsefesidir, anti barcelona.. Uyanmak lazım, herkes sandığı kadar 'Barcelonacı' değil..

Hiç yorum yok: