21 Aralık 2008 Pazar

Trabzon da artık İstanbul'lu oldu!

Ligimizde enteresan olaylar yaşanıyor bu sene. Her hafta 3 büyükler diye adlandırılan İstanbul'un büyük takımlarının lehine verilen gollere karşılık, diğer kulüplere verilmeyen goller, penaltılar konuşulurken, bugün yine bir skandal hakemle karşılaşmak üzdü beni.

Bütün hafta boyunca Trabzonspor camiasıyla, taraftarıyla, spor yazarıyla ağladı durdu. Hem de ne ağlamak. Sonuçta noldu? Hakem kazandırdı işte maçı. Ee yani? Şimdi ne farkı kaldı Trabzonspor'un İstanbul'un büyüklerinden? Hani nerede Anadolu Külüpleri'nin büyük temsilcisi? Nerede İstanbul'a kafa tutan onurlu Trabzonspor? Yazık oldu bugün Trabzon'a da Eskişehir'e de...
Maçtan sonra konuşan futbolculardan Esesli Tayfun Türkmen'in de konuşması sanırım Türkiye futbol tarihinde önemli bir yer alacak konuşmalardan biriydi, bu konuda Erman Toroğlu'nun yorumu üstüne bir şey demiyorum, saygıyla kabul ediyorum.

Bir eleştiri de LigTv'ye. Yayınladıkları maçlardaki yorumcuları daha iyi seçmeliler. Hadi taraflı yorumcu seçiyorsun bari komiklikler yapanını seçme. Trabzon'un maçlarında Serdar Bali'yi çıkarmışsın, adam %100 taraflı, hani mahallede futbol tartışması yaparsın ya, adam o ağızla yorumluyor maçı, arada Melih Gümüşbıçak'ın gülmemek için zor tuttuğunu gördüm, üzüldüm adama.

4 yorum:

Turiaf dedi ki...

Genelde Fenerbahçe lehine bariz bir hakem hatası olduğunda (elle gol atılması gibi) Beşiktaş ve Galatasaray takımları temiz ligci ayağına yatar ve maça bu söylemde bir pankartla çıkar yada resmi sitelerinde tepkilerini gösterirler. Bunu izleyen 1 gün yada 1 hafta içinde bu takımlardan birinin lehine bariz bir hakem hatası olur (geçen seneki gençlerbirliği maçındaki sabri nin pozisyonu) ancak bu sefer herkes sus pus olur. Aslında Cuma günkü Fener'in elle gol attığı bir maçtan sonra yine böyle bir tepki bekliyordum ancak bu iki takım bu hafta birbirleri ile oynayacaklarından "ulan bize patlamasın" mantığı ile bundan vazgeçtiler sanırım.

Trabzon'unun ki biraz duygusallıktan olmuş zira uzun zaman sonra şampiyonluk yolunda önemli bir noktaya geldikleri için ve maçaların sadece oynayarak değil ağlayarakta kazanılabileceğini gördükleri için bu yolu seçmişler.

Maalesef başa oynayan takımların hepsi böyle.

Adsız dedi ki...

ofsndif davranmaya gerek yok.fb nin de gs ve bjk den farkı yok. ts nin farkı vardı onun da kalmadı konusundan bahsetmiştim. bence biraz daha tarafsız yorumlar yapalım.

Turiaf dedi ki...

Feneri onlardan ayırmadım zaten ama onların yöntemi farklı biraz. Onlar maçtan önce yapıyolar ağlamaları. Özellikle derbiler öncesi hakem hakkında konuşmaları fln.

omer26 dedi ki...

Ben herşeyi anlarım da futbolcuların meslektaşlarının hakkını yiyip bir de üstüne "kolbastı" oynamasına anlam veremem. 33. Haftada Trabzonspor Eskişehir'e gidecek. Bakalım başkanlarının "Eskişehirsporlular üzülmesin zaten rakibimiz değillerdi." açıklaması sonrasında oynanacak olan rövanş maçının atmosferi nasıl geçecek... Ardından olur da Eskişehirspor kazanırsa "Çiftetelli" mi olur "Kırka Zeybek" mi olur artık onu bilemem ne çalarlarsa futbolcuları ve tarftarları oynarken Trabzonlular ellerinden kaçan şampiyonlukları sonrasında kına mı yakacaklar? Başkanları gerçek rakiplerinin kim olduğunu anlayacak mı? Anadolu İhtilali'ni başlatan takım olan Ekişehirspor'un açtığı yoldan ilerlediklerini ne çabuk unuttular?

Hakem için de söylecekelerim var.
-Sen de kolbastıya katılsaydın. Neden gittin soyunma odana gülerekten. Maç içinde bordo-maviydin neden maç bitince sarardın? Gizli gizli mi oynayacaksın kolbastıyı? Yoksa sana kol mu bastıracaklar?