23 Aralık 2008 Salı

Ayabakan n'aptılar sana?

Ne yazık ki iananılmaz ihmalkarlıklar sonucu ön ayaklarından biri kırıldı şampiyon atın.

Şampiyon at hayatında ilk kez 2800m koşuya katılmaya zorlanmış, diğer şampiyon atlardan İzbatur ve Kafkaslı karşına çıkarılmış ve resmen sakatlanmasına göz yumulmuş. Bu konuda farklı spekülasyonlar yapılmaktadır:

1.si jokeyi Halis Karataş'ın yarıştan önce atın sahibine, ayabakan'ın sakat olduğunu söylmesi, fakat şihis şimşek'in megolomanlığı yüzünden atı zorla koşuya sokması.
2.si yine Halis Karataş'ın atı sakatlandığını bile bile zorlaması ki izlendiğinde gerçekten at son 400e kadar zorla koşturuluyor izlenimi yarattı bende.
3.sü daha 3 yaşındaki bir atın 2800m gibi bir uzun mesefa koşuda hemen diğer yaşlı şampiyon atların karşına çıkarmanın zaten yanlış olduğu bilinmesine karşı, yarışa sokulması...

Bundan sonra ne olacak? Ayabakan'ın ameliyat edilmesi ve ön dizlerinden birine platin koyulması planlanıyor ve eğer başarılı olursa en iyi ihitmalle 1 yıl sonra pistlere dönecek. Tabi bundan sonra ne kadar başarılı olur orası meçhul.

Ayabakan tüm arap atlarının içinde farklı bir yere sahipti. Özellikle son sprintleri ile tüm yarışseverlerin kalbine taht kurmuştu. Bu sakatlıkla açıkçası ağlayanı bile olduğuna eminim. Yavuzhan'dan sonra gelmiş geçmiş en iyi arap atıydı kanımca. Geri döneceği günü iple çekiyorum...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok üzücü :( hep turbo-ayabakan kapışmasını hayal eden bünyemde derin bir hayalkırıklığı yarattı