11 Kasım 2008 Salı

Zapo'nun Beşiktaş'ı

Bu sene izlediğim ikinci Trabzon-Beşiktaş maçıydı bu akşamki. İkisi de Trabzon'da oynandı maçların. İlki 0-0 bitmişti. İkincisi de berabere bitecekti ki son dakika da belki de maçın en iyisi olan Zapotocny Trabzon ağlarını havalandırdı.

75. dakikaya kadar saldıran TS, Holosko'nun oyuna girmesiyle adeta topu seyretti sahada. Sadece 15 dakika top oynayan Beşiktaş maçı kazandı. İlk golleri kaleci Slyva'nın basiretsizliğinden geldi. Allah aşkına biri söylesin bu kalecinin iyi bir yanı var mı? Trabzon'un golü ise hakemin ilginç faul kararıyla geldi. Zapo'nun Yattara'ya faul yaptığını gördü sanırım, artık neresiyle gördüyse. Sonrasında gol geldi. Zapo gibi bir adam itiraz ediyorsa harbiden haklıdır. Buna dikkat edeceksin. Gelen orta sonucu bu sefer de Toraman'ın basiretsizliği golü getirdi Trabzon'a.

Ben bu takıma Zapo'nun Beşiktaş'ı derim. Beşiktaş'ın tek iyisiydi Zapo. Tek başına defansı toparlayan Zapo, maç sonunda da gövde gösterisi yaptı adeta. Sinan Engin ve Ertuğrul Hoca'ya teşekkürlerini de sunmayı unutmadı tabi. Efendi adam...

Maç içinde Bobo'nun penaltı çaldırma arayışları komikti. Ceza sahasına girdiği her pozisyonda kendini yere attı durdu. 3 oldu 4 oldu derken, gerçekten penaltı olsa hakem inanmayacaktı artık. Hadi Serdar Özkan daha çocuk, yerden kalkmıyor, sana ne oldu be Bobo, zavallı gibi sürünüyosun yerlerde. Denizli'den bir uyarıyı hakettin bence.

Maçın kupa maçı olması belki de taraftarları havaya sokmaya yetmedi. Lig maçı olsa ne kadar havaya girerlerdi o da tartışılır doğrusu. Trabzon'u şampiyonluk adayı saymamaktan geliyor olsa gerek. Ben şu maç ile bir kez daha anladım ki, Trabzon şampiyonluk yarışını sonuna kadar götürür. Maçı tek kaleye yığan, topa hakim bir Trabzon'da tek eksik bitirici vuruşun gelememesi. Lig başlayalı çok oldu, eğer buna çözümü kısa sürede bulurlarsa, ipi göğüsleyebilirler bile.

Son sözlerim de Mustafa Denizli ile ilgili. Ertuğrul bile bu kadar aciz oynatmamıştı Beşiktaş'ı Trabzon karşısında. Şimdi medya abartacak bu galibiyeti eminim. Holosko'yu oyuna aldın maç döndü diye pohpohlayacak seni de, o adam varken yedekte başka kimi alırsın ki oyuna diye düşünmeden edemiyorum. Maçlardaki her pozisyona o inceden sırıtışını sezonun son maçında görebilecek miyim çok merak ediyorum açıkçası. Bu maçın Beşiktaş için iyinin habercisi olmadığını söyleyebilirim. He bir de, Denizli'de bir gün kaybedecek, ki bu oyunla kaybeder, önündeki maçalara bir göz atın bakalım kimmiş bu şanslı takımlar?

6 yorum:

YK dedi ki...

Beşiktaşın maça yedek kadro ile çıktığını gözardı etmemek gerekir. As kadroyla çıksaydı savunmaya dönük oynamazdı-ki bunu Denizli'nin diğer maçlarında gördük- diye düşünüyorum.
Beşiktaş maça 7 yedek oyuncu ile çıktı: Hakan, Gökhan, Seriç, Uğur, Bobo, Ekrem, Serdar Özkan.

deepman dedi ki...

Eğer bir adam 34 maçın 20sinde ilk 11 oynuyorsa yedek değildir. Bu yüzdeyi şimdiye kadar oynanan maçlara vurursan, bu isimlerden sadece 3ü yedektir ki Bobo yedek değil ki zaten:)

YK dedi ki...

Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş'ın ilk 11'i...
Rüştü-Serdar Kurtuluş-Zapotocny-İbrahim Toraman-İbrahim Üzülmez-Sivok-Cisse-Delgado-Tello-Nobre-Holosko

Bobo varken de bu kadro çıkıyor yokken de :)

Turiaf dedi ki...

Hocam şu kadroya yedek dersen gülerim. Yedek kadro görmek istersen Arsenal'in Wigan'ı tokatladığı kadroya bak derim.

Yalnız şanslı takımlar demek yanlış olmuş. İşin içine şansı katarsak Denizli'nin eline kimse su dökemez.

Galatasaray'ın savunması oturmadığı sürece ligdeki favorim Beşiktaştır. Kupa ise yine bir anadolu takımına gidicek bence.

YK dedi ki...

Yedekten kastın PAF'mıdır?
Oyuncu sakat ve cezalı olmadığı sürece ilk 11'de oynamıyorsa bu oyuncu yedektir. Yanlış mıyım? Yoksa benim bilmediğim bir yedeklik tabiri mi var?

deepman dedi ki...

Yukarıda açıklamıştım ben, hani yüzdeye vurma şeklinde. Yedeklik tabiri budur. Yukarıda yazdığın isimlerden Ekrem, Hakan ve Seric dışındakiler sezon başından beri ilk 11 oynamış veya oynayan oyuncular. her neyse işte yedek veya değil ki konu bu değil Beşiktaş kötüydü dün... Eğer Beşiktaş yedek çıktık diye bir savunma yapacaksa unutsun şampiyonluğu zaten. Eğer kadro genişliğin yoksa olamazsın şampiyon. Geçen sene de Sivas bundan dolayı kaçırdı. Neyse...