6 Kasım 2008 Perşembe

Real Madrid


Real Madrid, Calderon ile birlikte Perez döneminde Avrupa kupalarında yaşadığı başarıyı yakalayamıyor. Bu gidişle de yakalaması zor görünüyor.

Perez kulübü hem maddi açıdan zenginleştirmiş hem büyük başarılar yaşamış, hem de taraftarı mutlu edecek transferlerle Madrid halkına, Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo ve daha bir sürü unutamayacağı yıldızları izletmişti.

Real taraftarının ligdeki iki şampiyonluğa rağmen başkanlarından çok memnun olduklarını sanmıyorum. Bernabeu'yu dolduran taraftar artık dünyanın en iyi oyuncularını izleyemiyor ve takım da Avrupa kupalarındaki eski Madrid'den çok uzak. Perez dönemindeki politikalar sayesinde maddi açıdan zenginleşen kulüp bu günlerde ne durumda bilmiyorum ama takım değerinin Perez dönemindeki takım değerinin altında olduğu kesin.

Savunmaya bir diyeceğim yok ancak Real'in hücum hattında büyük sıkıntı var, bu sıkıntının da yanlış transfer tercihlerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Hala takım, Nistelrooy'un ayağına bakıyor. Hollandalının sakatlanması durumunda güvenerek yerinde oynatabileceği bir oyuncusu yok. Higuian zamanla iyi olacağa benziyor fakat şu anda Real Madrid ilk 11'in de oynayacak kapasitede değil, Saviola'nın adını bile anmam. Forvet arkasında Zidane, Figo, Beckham vardı şimdi Vaart, Robben, Sneijder... Üçü de devamlılığı olmayan oyuncu ve zaten üçü de Zizou, Figo ve Beck ayarında değil. Hele hele Robben tamamen sıkıntılı, bu yıl kaç maç yaptı? 2 ay daha sakat olduğu haberini de şimdi vereyim...

Portakal hücum hattı Real için pek iç açıcı değil. Real'in kendine yakışır oyuncu alması gerek. Galacticos'u özletiyor...

Hiç yorum yok: