13 Kasım 2008 Perşembe

NBA


Sezon tüm hızıyla devam ediyor ve Lakers'ın önünde kimse duramıyor (7-0). Şimdiye kadar oynadıkları en zor maçıda kazanmayı başardılar. Şampiyonluk adaylarından Hornets'de tutunamadı Lakers karşısında. İlk yarıda Lakers'ın Hornets'i 30 sayıda tutması çok önemli ve bunun baş aktörü kesinlikle Andrew Bynum. Pota altını öyle bir kapatıyorki rakiplerin hücum opsiyonlarını inanılmaz derecede azaltıyor. Zaten son çeyrekte yedikleri 34 sayıda Bynum'ın o çeyrekte sadece 3 dk civarında oynamasından kaynaklandığı söylenebilir. Bu arada Kobe'nin Posey'nin üzerinden attığı çok kritik üçlük kendisinin nasıl büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Ariza'da her maçta olduğu gibi bu maçtada fayda kelimesinin oyunculaşmış hali ile sahadaydı. Bu tarz adamlar gerçekten çok fark oluşturuyor.


Bir diğer maçta maça damgasını vuran yine bir pivot; Dwight Howard. Orlando'nun Oklahoma Thunder'ı (Allahım ne iğrenç bir takım ismi) 109-92 yendiği maçta 30 sayı 19 ribaund 10 blok yaparak triple double yapmış. Her nekadar Oklahoma gibi bir takıma karşı yapsada blok sayısı ile yapılan triple double inanılmazdır. Açıkcası ben Howard ve Lebron gibi oyuncuların doğal yollarla yetişmeyen, hükümetin üzerlerinde yaptığı genetik oyanamalar sonucu yetişmiş insansı varlıklar olarak görüyorum


Geecenin maçı ise kenilikle Boston-Atlanta maçı. Geçen sene playofflarda Atlanta'nın süpriz yaparak seriyi 7 maça taşıması sonucu herkezde Atlanta'ya karşı büyük bir saygı oluştu. Sezona da bu maça kadar yenilgisiz başlamışlardı. Maçın sonuna kadar da mücadeleyi bırakmamışlar. Ancak 0.5 saniye kala Pierce çocuğu koymuş ve Celtics maçı almış. Hawks bu sene çok daha iyi gerçekten üstelik daha Josh Smith sakat ve geri gelince çok iddialı bir takım olacaklar. Doğu finali için Celtics ve Cleveland'ı çok zorlayacakları kesin.

1 yorum:

YK dedi ki...

Detroit tokatlar...İşine gelirse Turiaf :)