30 Kasım 2008 Pazar

D'antoni Box Score'u


Dün gece oynana Golden State Warriors - New York Knicks maçının yüksek skorlu biteceği belliydi zira iki takımında run&gun tarzı oyunu ve savunma yapmayı sallamayan felsefelerinin sonucu böyle bir sonuç (135-128 Knicks kazandı) çıkması gayet olasıydı.

Knicks'in box score'una baktığımda tam bir D'antoni klasiği gördüm açıkcası. 7 oyunculu bir rotasyon ve inanılmaz rakamlar. Knicks tarihinin en yüksek asist sayısı elde etmiş Chris Duhon. Zaten geçtiğimiz senelere göre rakamları bir anda katlandı bu sene ki bunda D'antoni'nin sisteminin büyük katkısı var. Bugün Steve Nash'deki düşüş içinde artık D'antoni'nin sisteminde olmadığı sebep gösterilebilir rahatlıkla. Ayrıca 2006 sezonunun sonlarında Suns'a gelip bir anda tekrar doğan Tim Thomas Clippers kariyerindeki rezillikten sonra tekrar D'antoni ile buluştuğunda kendine geldi. Aynı kelimeleri Quentin Richardson için de kullanabiliriz. Dün geceye tekrar dönersek David Lee'nin 37 sayı 21 ribaundu inanılmaz ve bunun yanında taze Knicks Al Harrington'da eski takımına 36 sayı ve 12 ribaund çakarak bu takım için ne kadar önemli bir parça olacağını gösterdi. Tabii ki 2010'a kadar.

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
D´Antoni has good players but of course he is waiting 2010.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Turiaf dedi ki...

Well good players but not to overcome Lakers or Celtics. So they wait 2010. I don't think it is coincidence that Lebron just said D'antoni is an offensive mastermind

http://www.nypost.com/seven/11262008/sports/knicks/in_knicks_garden_______heaps_praise_on_d_140925.htm