7 Haziran 2012 Perşembe

EURO 2012 Anketleri


EURO 2012 için yaptığımız anketimiz sonuçlandı. Ben görmedim diyenler için geçmiş olsun. İki soru yöneltmiştim. Birincisi "EURO 2012'de kimi tutuyorsunuz?", diğeri "EURO 2012'yi kim kazanır?"


İlk anketin sonucuyla başlayalım. Blog takipçilerinin dörtte biri Almanya'yı destekliyor. Bu sadece bu turnuva özelinde midir, yoksa "Biz hep Almancıydık" diyenler midir bilmiyorum. Muhtemelen ikisi de vardır. Almanya'dan sonra en fazla taraftarı arkasına alan Hollanda. Oy orası %14. Yine oy oranı %14 olan ama Hollanda'dan 1 eksik oy alan takım ise Portekiz. Portekiz'in bu kadar çok sevildiğini bilmiyordum açıkçası. Bu sonuca sevindim. Renk vermek gerekirse, benim de gönlüm Seleccao'dan yana. Bu arada en çok oy alan 3 takımın aynı grupta olması da enteresan olmuş.

4. sırada İspanya var. İspanyollar'ın oy oranı %12. Bu oylamayı geçen turnuvada yapsaydık muhtemelen çok daha fazla alırlardı. 2 turnuvayı kazanmış olmaları futbolseveri biraz soğutmuş olabilir.Diğer önde gelenler ise İtalya, İrlanda, İngiltere ve Rusya.

İtalya sevdalılarının azalmış olmasına üzüldüm açıkçası. İngiltere'yi ben de severim ama İngilizlerin pek taraftarı yoktur bu diyarlarda. En azından milli takım bazında pek sevimli gelmez. İrlanda için "candır" diyen bir sürü insan bulabilirim. Sonuç şaşırtmadı. Fransa'nın arka sıralarda kalması da tuhaf geldi. Eski Fransa severlere şimdiden söyleyeyim. Fransa bu turnuvayla birlikte tekrar canlanabilir.

Geçelim ikinci ankete. Favorileri aldık bu ankette. Almanya oyların yarısını almış. Zaten turnuvanın en büyük iki favorisinden biriydi ama ikinci İspanya'ya bu kadar fark atacağını düşünmemiştim. İki katından fazla oy almış. İspanya'nın savunma sıkıntısı onu biraz geriye düşürmüş görünüyor. Almanlar ise daha derli toplu. 3. sırada Hollanda, 4. sırada Portekiz var. Açıkçası ben Portekiz'e pek şans vermiyorum ama o ufacık sürpriz ihtimali bile içimde canlı duruyor. 5. sırada Fransa ve 6. sırada İtalya var.

Herkes oy alırken Çekler tek oy bile alamamış. Zaten ilk ankette de tek oy almıştı. Arkadaşlar aramızda bir Çek taraftarı var. Kim çıksın ortaya.

3 yorum:

SportArc dedi ki...

Rusya kazanır diyen 5 kişilik bir ekibin üyesiyim. Diğer arkadaşları da ben merak ettim. İspanya'nın kazanmasını istemiyorum bu sefer hatta mümkünse gruptan çıkamasınlar. İspanya karışsın. Barça & Real arasına nifak tohumları eken Moruğa (Mourinho) yüklensin biraz medya :) İngiltere bu oyun ve kadroyla gruptan çıkarsa büyük mucize. Rooney olsaydı tek başına maç alırdı ama son maça kadar şansları kalmayabilir. Portekiz için de diyecek pek bir şey yok. Ronaldo ve Nani'nin şutlarına yatıp kalkıp dua edecekler :)

Adsız dedi ki...

Danimarka dedim 1992'de aldık 20 yıl sonra 2012'de tekrar alacağımıza inanıyorum en az yarı final bekliyorum

Devil dedi ki...

RUSYA dedim ve hala aynı görüşteyim. Final oynayacağımıza en içten inanıyorum. Hiç olmazsa en azından yarı final görürüz. VPERYOT ROSSİYA