19 Haziran 2011 Pazar

Vieira'nın geleceği

Vieira, takımımda olmasını isteyeceğim ilk oyunculardandır. Ortasahada uzun, ayağı düzgün, iyi savunma yapan, basit ve akıllıca oynayan bir adamdır. Bugün bir benzeri Yaya'dır. Vieira kadar iyi olduğunu düşünmüyorum ama stilini en çok benzettiğim oyuncu City'nin Fildişili oyuncusudur.


Patrick'in futbolu bırakması muhtemel. Henüz kararını vermiş değil ama gelecek yıl büyük ihtimalle onu yeşil sahalarda göremeyeceğiz. Bugün için Fransız oyuncunun önünde üç tercih var gibi görünüyor. Birincisi City'de kalıp antrenör olmak. Teknik direktörlük kariyer başlangıcı için kötü bir tercih değil ancak çok iyi olduğu da söylenemez. Zira City gibi yarını belli olmayan bir takımda kalmak büyük kumar. Patronun yarın takımı baştan aşağı değiştirmeyeceğinin garantisi yok.


İkinci alternatif birinciden daha cazip. Hocalık kariyerine Arsenal'de başlamak. Wenger'in de eski öğrencisiyle beraber çalışmaktan mutlu olacağını düşünüyorum. Futbol mentalitesi kuvvetli bir oyuncuydu, Wenger'in yanında kalması durumunda iyi bir teknik direktör olabilir.


Üçüncü alternatif ise futbola devam etmesi üzerine. Biraz daha para kazanayım deyip, Amerika'ya gitmeyi göze alırsa Henry'nin takımı New York Red Bulls onu kadrosuna dahil etmek isteyecektir. Red Bulls eski Arsenallilere yeniden aynı formayı giydirmek istiyor.


Üçü de kötü tercih değil ama ben Vieira'dan Fransa'da bir kulübe dönüp, futbolu orada bırakmasını beklerdim. Monaco mesela...

1 yorum:

powerslide dedi ki...

stiline hayran olduğum oyuncu tipi. en son m.denizli ile gelen şampiyonlukta haftalarca sivok-ernst orta sahasıyla düzen oturtmaya çalışıp çoğu maçı çöpe atmıştı beşiktaş, haftalarca bağırdık çağırdık sonunda cisse-ernst düzenine geçtiğimizde takım makina gibi işlemeye başlamıştı. sonra ne hikmetse sözleşme yenilenmedi gönderildi.. edouard cisse kuşkusuz vieira ve yaya'dan bir tık geride bir topçuydu ama takım içindeki gizli kahramanlardan biriydi..