2 Haziran 2011 Perşembe

Biz bu filmi izlemiştik



Porto 2003'te UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğünde elindeki oyuncuları kaptırmamıştı. Mourinho, yaz boyunca elindeki kadroyu çok büyük ölçüde korumayı başarmış, hatta kadroyu Bosingwa, Conceicao gibi isimlerle de güçlendirmişti. O yaz, Capucho ve Postiga dışında takımı etkileyecek kayıp vermemişti. Capucho ve Postiga'nın da takımı ne kadar etkilediği tartışılır.


Porto'ya büyük vurgun bir sonraki sezon yapılmıştı. Avrupa'nın tüm büyükleri 2003-2004 sezonu biter bitmez Portekiz kapılarına dayanmıştı. Deco, Pedro Mendes, Derlei, Alenichev gibi oyuncular büyük paralara Portekiz'den ayrılmıştı. En büyük darbeyi ise Chelsea yaptı. Rus patron önce Mourinho'yu aldı, sonra da Ferreira ve Carvalho'yu.


Porto, Villas Boas ile "2000 ruhunu!" geri kazandı. Hulk, Falcao, Varela, Guarin gibi çok sağlam isimleri var ve Avrupa'nın zenginlerinin gözü bunlarda. 2003'te, Porto potansiyeli bir yıl gecikmeli farkedilmişti ama bu sefer deneyimli takımların dikkatinden kaçmıyor. Birçok takımın listesinde Hulk ve Falcao ismi var. Çok da şaşırtıcı değil. Porto bir süre daha elinde tutmak istiyor ama Portekiz'de paranın açamayacağı kapı yok.


Falcao, şimdilik dedikodulara bir son verdi ve Porto ile sözleşme uzatacağını söyledi. Kolombiya'nın Inzaghi'si Şampiyonlar Ligi için kalacağını söylüyor. Gelecek yıl Villas Boas'ın ekibi Şampiyonlar Ligi'nde de iş yapar ve bu adamlar bu seneki değerinin çok üzerinde, büyük liglere gider.

Hiç yorum yok: