5 Haziran 2011 Pazar

EPL'de sezonun en iyi 11'i

football formations

Manchester'ın 19. şampiyonluğuna ulaştığı EPL'de bu yıl Chelsea'nin golleriyle başlayan, ManU'nun seri galibiyetleriyle devam eden ve Chelsea'nin ömrü yetmeyen geri dönüşüyle sona eren bir lig izledik. Arsenal yine sonunu getiremedi, City kupa ve Şampiyonlar Ligi ile teselli buldu, Liverpool yeni hocasıyla geç açıldı.

Peki EPL'den bu sezona ait bir kadro çıkarmak gerekirse...
Sistemin 4-4-2 olacağı kesin. Kale seçimi çok kolay olmayacaktır. Manchester şehrinin iki takımının kalecisi de çok iyi birer sezon geçirdi. Joe Hart, zengin çocukların takımı City'de daha mütevazı bir kaleci görünümünde. Ancak İngiliz kalecinin hem City'e hem de milli takıma derman olacağı aşikar. İngilizler uzun süreden sonra bu kadar iyi bir kaleci buldukları için çok şanslılar. Hart beklentilerin çok üzerinde bir performans gösterdi ve yılın takımını haketti. Diğer taraftan van der Sar için haketmedi demek kolay değil. Hollandalı file bekçisi yaşına rağmen harika bir sezon geçirdi. Gönlüm van der Sar'dan yana, aklım Hart diyor. Beklentilerin üzerinde performansı için Hart'a verelim kaleyi.

Dünya'nın aksine İngiltere'de sağ bekler değil sol bekler iyi. Sağ bek için sezonun en iyisi Bacary Sagna'dır. Sagna için harika bir yıl geçirdi diyemeyiz ama olanın en iyisi. Onun dışında Sunderland'ın savunmacısı Elmohamady'nin de adını anmadan geçmek olmaz.

Sol bek için net isim: Baines. Ashley Cole ve Patrice Evra da çok iyi sezon geçirdiler ama bir açık oyuncusundan aşağı kalmayan Baines'i kadroya almak yanlış olmaz. Baines sezonu 5 gol, 11 asist ile tamamladı. Birçok hücum oyuncusundan daha iyi bir hücum performansı. Bu adam sol bek.

Bir zor seçim de burada. Vidiç'in yanına kimin koyulacağı tartışmaya açık. Sırp oyuncu bu sezon da beklenen performansı gösterdi. Üstelik yanında sürekli başka biri varken. Rio uzun süre sakat kalınca Vidiç'in yanı sürekli değişti. Smalling, O'Shea, Evans da diğer rotasyon oyuncularıydı. Kaptan hepsiyle iyi uyum gösterdi ve sezona savunma anlamında damga vurdu.

Diğer savunmacı için bir kaç aday var. İlki City'nin stoperi Kompany. Mancini'nin savunmadaki lideri artık o. Bir başka isim hücum yönüyle de adından çok söz ettiren Fulham'ın savunmacısı Hangeland. 6 gollük performansıyla gelecek yıl forvet oynamaya aday. Chelsea'nin stoperi Ivanoviç de bir başka sağlam savunmacı. Bunlar arasından tercih yapmak kolay değil ama Kompany bir adım önde gibi.

1 savunmacı ve 3 hücumcu ile şekillendirelim kadroyu. Charlie Adam ile başlayalım. Blackpool'u kurtarabilecek tek adamdı, olmadı. Gelecek sene onu EPL'de görürsek şaşırmayız. İskoç oyuncu 12 gol ve 9 asist ile harika bir performans sergiledi bu sezon. Nesli tükenen ortasahaların son örneklerinden. Turuncu forma ile izlemek çok güzel oluyordu ama başka forma ile de izlemeye açığız. Bu bölge için bir başka aday West Ham'ın Parker'ı. O da çok iyi bir performans sergiledi ancak bir Adam değildi.

Ortasahanın göbeğine bir başka isin Vaart. Real'de düşen performansı Spurs'te tavan yaptı. Enfes bir sezon geçirdi. Modric ve Bale ile birlikte Spurs'ü üst sıralarda tuttular. Tottenham taraftarı belki fazlasını bekliyordu takımdan ama bu da onları gelecek adına umutlandırmaya yetmiştir. Vaart, bu sezon 12 gol, 9 asist ile o takımın lideriydi. Samir Nasri'nin de çok iyi bir sezon geçirdiğini söylemeden bitirmeyelim.

Nani, geldiğinden beri en iyi sezonunu bu yıl geçirdi. Dile kolay 18 asist. Portekizli bu 18 asisti 9 da golle süsledi. Manchester'ın şampiyonluğundaki en büyük pay sahiplerinden biridir. Nani'nin bu performansı benim gözümde Barbie'nin gol krallığından değerlidir. Luis, bu sezon Sir Alex'in hücum planının merkeziydi. Bu bölge için akla gelen bir diğer isin Kuyt ancak Hollandalı Nani'nin müthiş performansının gölgesinde kaldı. Adını anmadan geçmememiz gereken bir başka isim de Dempsey. O da bu sezon çok iyiydi.

Sol açığa ikisi çok güçlü 4 aday var. Downing, Aston Villa'da bize Boro günlerini hatırlattı. Tuncay'lı Boro'nun en iyisiydi. N'Zogbia da Wigan da iyi bir performans sergiledi. Bu yıl tavan yapan bir başka isimdi. Gelelim güçlü adaylara biri Maicon'a taksi tutturan Bale. Genç Galli nefis bir yıl geçirdi. Sezon ortası onun transfer dedikodularıyla çalkalandı. Adı çok konuşuldu, videosu çok paylaşıldı. Hızı ve driblingi ile oldukça beğeni topladı ancak. Evet maalesef bu cümlelerin ardına bir ancak koymak zorunda kalıyorum. Malouda öyle bir sezon geçirdi ki Bale'i kadroya dahil etmek Fransız oyuncuya büyük haksızlık olacaktır. Chelsea'nin sol kanat oyuncusu sezonu 13 gol ve 5 asistle tamamladı. Kanat forvet oynasa da bir kanat oyuncusu için iyi bir istatistik. Özellikle sene başındaki performansı harikaydı. Chelsea için en verimli yılıydı.

Geldik forvetlere. İlki gol krallığını Berbatov ile paylaşan Tevez. Man City'nin hocumuna şekil veren "apaçi". Bir forvette olması gereken hemen hemen herşey fazlasıyla var. 21 gol ve 6 asist ile kadroda.

Diğer forveti seçmek oldukça zor. 12 gol 15 asistiyle Didier Drogba, diğer gol kralı Berbatov, iki takımda toplam 17 gol atan Bent, ManU'nun iki bücürü Rooney & Hernandez, 15 gol 9 asistli Odemwingie ve yarım sezonda 18 yapan van Persie. Gönlüm Rooney'den yana, mantığım Drogba ya da Persie diyor. Persie'nin yarım sezonluk performansı takdir e şayan. Sezonluk değerlendirme de yapsak, o yarım sezonun büyünden kurtulamıyorum. Son isim van Persie.
Hoca tabi ki Sir Alex Ferguson.

1 yorum:

baldur dedi ki...

oha. şu listede rooney yok berbatov yok ama van persie var. saçmalık.