6 Mart 2011 Pazar

Yassah!


FIFA, bir süre önce Galler'de toplanıp futbolda tartışmalı bazı konuları karara bağlayacağını açıklamıştı. Bunlardan biri topun çizgiyi geçip geçmediğini algılayabilen teknoloji, diğeri ise futbolcuların boğazlarına taktıkları 'Snood' idi.

Ülkemizde olduğu gibi Avrupa'da da bir çok futbolcu snood kullanmaktadır. Volkan Demirel, Dia, Arda ülkemizdeki başlıca futbolcular. Avrupa'da çok daha kalabalık bir liste var. Tevez, Yaya Toure, Nasri, Reina, Chamakh, Jo, Balotelli... Sırf Premier Lig'den bile kabarık bir liste çıkar. Bugün snood ile Tevez o kadar bağdaşmıştır ki karikatürünü çizmek isteseniz snood ile birlikte çizersiniz.

Tabi Sepp Blatter'in bakış açısı farklı. Moda falan umrumda olmaz. Maalesef çıkan karar olumsuz. Futbolcular için tehlikeli olabileceği için yasaklanmış. Son noktada da farklı bir yorumu var Başkan'ın: "Neyini tartışıyoruz ki, formanın bir parçası mı?"

Tehlikeli olduğu konusunda emin değilim. Takıldıkları ve üzerinde durdukları nokta bir başka futbolcunun çekmesiyle futbolcunun zarar görebilecek olması. Evet hayvanın biri arkadan yapışırsa sıkıntı olur ama aynı hayvan formanın üst tarafına yapışırsa yine "sıkıntı var" demektir. FIFA muhafazakar takılıyor.

1 yorum:

siyahBeyaz dedi ki...

bence doğru karar. biri çekerse eğer bir anlık nefes ritmi bozulabilir. futbolun günümüzdeki temposunu düşünürsek blatter haklı. kolye vb şeyler de yasak zaten.

bir de alex ferguson'un bir lafı vardı o aklıma geldi. "gerçek erkekler öyle birşey giymez." bunun gibi birşeydi tam hatırlamıyorum ingilizcesini. "real men dont wear this stuff." olabilir.