31 Ocak 2011 Pazartesi

El Clasico Reklamı


Rıdvan Dilmen'li Burger King reklamını izlemişsinizdir. Hani şu 5 muhabbetinin döndüğü, El-Clasico'ya götüren reklam.

Öncelikle takıldığım ilk noktayla başlayayım. Reklamlarda rahmetli Kemal Sunal benzeri bir insan kullanma ısrarı niye? Ben dişlek,aptal gülüşü olan insanları görmekten sıkıldım açıkçası.

Şimdi asıl rahatsızlık veren bölüme gelelim. Burger King, Real Madrid-Barcelona maçına götürüyor. Reklamda dönen muhabbet Nou Camp'taki maça göndermeler içeriyor. '5 yiyen gördün mü?', 'Görmedim, acı gelir, hazmı kolay olmaz, 5, leblebi...' diye gidiyor muhabbet. Peki yakışmış mı? Yakışmamış tabi ki. El Clasico'yu değerli kılan ögeler Real Madrid ve Barcelona'dır. Bunlardan birinin olmayışı geride hiçbir şey bırakmaz. Durum böyleyken taraflardan birini aşağılamak yersiz. Bu taraf Barcelona olsun da istemezdim. Bu da anlamsız olurdu. Real Madrid'i tutsam da, Barcelona'ya saygı duyarım.

İki takımı da ezmeden reklam yapılabilirdi. Üstelik çok daha güzel şeyleri ön plana çıkararak. Bu kadar güzel bir derbiden bunu malzeme almak çok yanlış. Madrid'i ezmeye çalışmak gereksiz olmuş. Üstelik Dünya üzerinde ezilmesi en güç takımı. Madrid'in tozlu sayfaları içinde kaybolursunuz...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

medyadaki bu barça gazının bir örneği bu da.

ilyasgumulu dedi ki...

güçlünün yanında olan kazanır mantığı (günlük işler)inanılmaz rezil bir reklam.ntvsporun da hakkını vermek lazım bu konuda adamlar messi dedikçe kendilerinden geçiyorlar(ki yanlı yayıncılıkta tek olmalarından ötürü çok iyi biliyorlar bu işi)

Adsız dedi ki...

florentino perez çok sinirlenmiş bu reklam üzerine. ronaldo, ramos falan bayaa bir hırs yapmış, börgır king'ten intikam almak amacıyla çıkacaklarmış bir dahaki elkılasiko'ya. onur meselesi yapmışlar. mek'e gitceklermiş artık.

ya beyler şaka bir yana, takılacak şey mi bu. medyadaki barça gazı, güçlünün yanında olmak falan filan, komik olmayın :D konu gs fb bjk ts olsa neyse de, elin madridista'sı katalan'ı takar mı bunları. bizde yabancı takımları kendi şehrinin takımıymış gibi destekleyen adamlar var, gülüyorum sadece.

keyif almaya çalışmak lazım bu oyundan, kendi kısır çekişmelerimizi bu süper takımlar üzerinden yapmayalım bari. komik oluyor.

--Adsız--