1 Nisan 2012 Pazar

Döverim de, severim de...



Videodaki başrol oyuncusu Edison Cavani'nin kardeşi Walter Guglielmone Gomez. Cavani'nin kardeşi diyoruz ama Cavani falan yok isminde. Neden? Çünkü Cavani dediğimiz adamın da tam ismi Edinson Roberto Cavani Gomez. Bu Güney Amerikalılar böyle işte.

Neyse konumuz bu değildi ama bu krizi de çözmem gerekiyordu. Şimdi konuya dönelim. Videoda izlediğimiz Cavani'ye benzeyen adam, büyük kardeş Walter. Kendi takım arkadaşına kızmış ve suratını şöyle bir ittiriyor. Takım içi kavga işte. Bizim de Engin Baytar'ı, Emre Belözoğlu'nu bu tip gerginliklerde görmüşlüğümüz var. Genelde maç sonrası çözülür böyle olaylar.

Fakat hakem maç sonrasını beklemiyor. Walter'ı yanına çağırıyor ve basıyor kırmızı kartı. Şimdi ben de muallakta kaldım. Haklı mı, haksız mı? Bir yanım "Sanane takım arkadaşı, takım içinde olur böyle şeyler" diyor, diğer yanım "bu işin de ucu kaçmamalı" diyor. Kararın cevabı kural kitabındadır. Açıp bakan olursa, yazsın biz de öğrenelim neymiş.

1 yorum:

dt.ibo dedi ki...

kendi takım arkadaşına yapılsa da sportmenliğe aykırı hareketler kartla cezalandırılabilir. Küfür tükürme gibi. Ancak bu harekete kırmızı ağır olmuş, bence bu rakibe bile yapılsa sarı olur vurmamış itmiş çünkü.