16 Nisan 2012 Pazartesi

Beşiktaş 0-2 Galatasaray / Hüseyin Göçek


Bu maça dair ne yazılabilir bilemedim. Süper final adını verdikleri play-off'a dair ne yazılabilir ondan da emin değilim. Muazzam bir gerilimle başlayan bir final serisi. Ve korkarım ki bunlar daha iyi günlerimiz.
Maça dair bir şey söylemek zor. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen bir ilk yarı ve ortasahada kilitlenen bir ikinci yarı. 10 dakika Beşiktaş oynadı, 20 dakika Galatasaray, 15 dakika ortada ve ikinci yarıda tamamen kilitlenen bir oyun. Galatasaray istediğini aldı. Hatta belki de fazladan iki puan koydu cebe. İyi oynamadı ama doğru oyunu oynadı. Beşiktaş oldukça etkisiz kaldı ve bunu yapan Galatasaray'ın savunma anlayışıydı.
Maçın en çok konuşulacak ismi Hüseyin Göçek. Ne yazık ki ben de en fazla ona yer ayırdım bugün. Galatasaraylı olabilir. Bu taraflı maç yönettiğini ispatlamaz. Hakem dediğin adam futbolu seven biri olacaktır elbette. Futbolu sevip de takım tutmamak abes olurdu. Hüseyin Göçek Galatasaraylıdır, bir başkası Beşiktaşlı, Fenerbahçeli. Ben bugünkü yönetimi üzerinden eleştiriyorum. İnanılmaz kötü bir maç yönetti. Kararları bir kenara maçı da kötü idare etti.
Galatasaray'ın attığı gol net ofsayt. Bu, takımı geren ilk kurşun oldu. Sonrasındaki tutarsız kararları taraftarı çıldırttı. Çok net iki pozisyon hatırlıyorum. İkisinde de oyun 6-7 saniye devam ettikten sonra geçmişe dönük karar verdi. Birini oyuncular dahi hatırlamıyordu. Önceki pozisyon çoktan unutulmuştu. Bu kararlar skoru etkilemezdi ama seyirciyi tahrik etmeye yetti.
Verdiği saçma sapan sarı kartların yanında Quaresma'ya vermediği kırmızıyı da atlamayalım. Hakem hata yapabilir, zira o da insandır ama futbolcuların da bir insan olduğunu unutmamalı. Eğer futbolcudan sıfır hata beklersen, ben de hakemden beklerim. Göreceksin o zaman o ofsaytı derim.
Skora etkisi olmayan ama art niyeti belli eden son pozisyon da maçın uzatılması. 4 dakika zaten çok azdı. Buna rağmen 91'den 95'e kadar duran maçı 96'da bitirmek ne demek?
Taraftar çıldırdı. Herşeye rağmen sahaya girmek oldukça anlamsız. Girmeyeceksin o sahaya. Ne kadar sinirlensen de. Benin de tribünde çok sinirlendiğim maç oldu. Stadı terk ettiğim oldu ama sahaya girmeyi bir an olsun düşünmedim. Taraftar kendini kontrol etmeli. Saha kapama kesin. En az 1 maç. Söz konusu Beşiktaş olunca 2 ya da 3 de olabilir. Kombine alanlara ne olacak?
Eboue umarım bu topraklardan en kısa zamanda gider. Sahada rakibin nefret edeceği bir oyuncu haline geliyor. Şark kurnazı. Basit bir taç pozisyonunda bile taraftarı kışkırtabiliyor. Onun 2 dakikada atamadığı taçı, bir başkası 2 saniyede attı. Taraftar haklı demiyorum. Atmayacaksın ne atıyorsan ama Eboue'nin de bu provokatif tavırları beni çok rahatsız ediyor.
Henüz 2 maç geçti ve bir dünya olaya şahitlik ettik. Sonunu iyi görmüyorum.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

az biraz delikanlı yazın ya tarafsız olmak bu kadar mı zor senin kafana taş veya su atsınlar bakalım sen hemen kullanacakmısın hem bu kez ebue anlık bir ileri çekilme verdi ve sizin taraftar hemen saldırdı dua ette eboue çekilmiştide dünya ya rezil olmadınız. dün ırkçılığa karşıydınız bugün ırkçı oldunuz dünyanın en gereksiz taraftar topluluğusunuz fenerliler bile daha dik duruyorlar. neyse 22 puan fark yaptığımız takımla oynadık hala yaranamıyoruz şampiyon olmuşuz hemde en yakın rakibimize 11 puan fark atarak hala hakkımız olanı almak için uğraşıyoruz neyse siz fenerbahçenize sahip çıkın bir umut belki istediğiniz olur da onlar şampiyon olur.

YK dedi ki...

Irkçılık?

Adsız dedi ki...

ne ırkına ne dinine ne diline edilen bi küfür yokken sadece şahsına edilen kufurler varken sırf bu herif siyahi diye bu kimseyi ırkçı yapmaz cunku adamlığın rengi olmaz tabi adamsan

Adsız dedi ki...

@adsiz ilk harften son noktasina kadar gereksiz bi yorum. at gozlugunu cikar sonra yorum yap.

Adsız dedi ki...

ilk yarida quaresma selcugun ayagina basiyor, hakem sariyo selcuga gosteriyor. net quaresma kirmizisi gelmiyor. ofsayt desen 5-10cm. arasinda zor bir pozisyon kafadan cikma kaleciden donme. bjk futbol falan oynamadi eboue'ye de tek kelime edemezsiniz. ulkedeki sevilen blog yazarlari bile boyle okursa maci tiner ceken adam da sahaya atlar. bir farkiniz yok sadece hayat sartlariniz o tinerciden daha guze. daha sansli dogmussunuz sadece.

Adsız dedi ki...

Bir siyahi futbolcuya her top geldiginde maymun sesleri cikarmak irkcilik degil de nedir aciklar misiniz? Herhangi bir kufru etmekle bu yapilanlar arasinda o kadar buyuk fark var ki..

YK dedi ki...

Maymun sesi çıkarmak ırkçılıktır elbette ama dünkü maçta böyle bir olay yaşanmadı. Hatta bunu ilk kez duyuyorum.

erssre dedi ki...

Ne olmuş da BJK taraftarı hakemden dolayı çileden çıkmış anlamadım. 34 cm ofsaytı çözmesi gereken adam yan hakemdir, Göçek değil. Q7'e vermediği kırmızı da cabası.

290 dakika oynansa yine Galatasaray'ın kazanacağı bir maçta, sanki bu maçla şampiyonluğu kaybetmiş gibi vandallığa girişen, futbolu bırakın ayaklara oynayın tezahüratları yapan, taç attırmadığı futbolcunun bir de üstüne saldıran, anarşist takılıp tekbir getiren bir taraftar grubunun bu tavrını hakeme bağlamak sadece işin kolayına kaçmaktır.

Dün İnönü'de yaşananlar sosyolojik olarak incelenmelidir. Hakemle makemle alakası yoktur. Bunun ucu taa M.Ali Aydınlar'a kadar gider. Sonu nereye gider onu Allah bilir.

Twitter'da açın GS'lıların yazıklarını, hepsinde "ne oldu da çıldırdı bunlar" şaşkınlığını görürsünüz. Hepsinden öte, BJK taraftarın FB taşeronluğu yapması ve hıncını GS'dan çıkarmaya çalışması akılla mantıkla açıklanacak bir durum değildir. Dalga geçtikleri başkanın Fenerbahçemiz ipine tutunmaktan başka bir şey değildir. Aklı başında her BJK taraftarının dün yaşananlardan utanması gerekir.

Bu blog BJK'lilerin blogu sanırım, bu sözlerim tepki çekebilir, ama ad hominem yapacağınıza oturup söylediklerimi bir düşünün.

erssre dedi ki...

@Yusuf https://p.twimg.com/AqoO-f_CAAExNGc.jpg gözlüklüye bak maymun taklidi için.

YK dedi ki...

@ermansire bu fotoğrafı dün gördüm. Bu foto üzerinden sadece o kişiyi yargılarsın. Zaten kişi de belli. Alırsın, yargılarsın. Taraftarı yargılamak için toplu bir eylem gerekir.
Bunun örnekleri Avrupa'da çok. Liverpool taraftarı (1 kişi) Evra'ya benzer birşey yaptı. Tutuklandı mesela. Çıkıp da Liverpool taraftarı ırkçıdır diyebilir miyiz?


Yorumunla ilgili olarak. Ben Beşiktaşlıyım. Söylediklerine katılmadığım noktalar var. Katıldığım noktalar da var. Hakem hakkında yazacağımı yazdım.FB taşeronluğundan bahsetmişsin mesela. FB'li taraftarlar da BJK'nin hep GS'a yattığını söylerler. Hangisi doğru bilemedim açıkçası.

erssre dedi ki...

@Yusuf ben ırkçılıkla ilgili bir şey demedim zaten, öyle bir olay olmadı deyince fotoğrafı yolladım.

Cem Göncü dedi ki...

Bu tepkiler birikimdir.Bunu bilmek için Beşiktaşlı olmak lazımdır.O tribünde bulunmak lazımdır.Üstünüze alınmayın.Sahaya inmek ise rezilliktir.Utanan utanmıştır ama bunu söylemek size düşmez.Önce yazar lobileriniz,Ergün Gürsoylar,Yurdeşen Karahasanlar Beşiktaş'tan özür dilesin.Biz her zaman özür dileriz zaten merak etmeyin.Sizin dediklerinize katılmak mümkün değil Gs'li arkadaşlar.Fb taşeronluğu falan denmiş ayıptır.Sizin başkanınız değilmi idi geçen sene her gün Aziz Yıldırım ile dertleşen.Daha dün Demiröreni istemezük diye bağırıp sonra biz demedik diyen Ünal Aysal değil midir? Kimse kimseye dürüstlük dersi vermesin.Siz değilmisiniz 9 yaşında adamın kafasına rakı şişesi atan?Yaralanmayı çakıdır çakı diye geçiştiren..Senmi idin bu adam?değildin tabiki..Bu iş bataklıktır.Gs de sütten çıkmış ak kaşık değildir.Oyun olarak Gs Bjk'yi yenmiştir tebrik ederiz.Ama masa başında da her zaman yenmiştir Gs Bjk'yi.Beşiktaş taraftarının yıllar yılı derdi sıkıntısı budur.Kendi sahasında sürekli ezilmektir.Yoksa senle benle Hüseyin Hoca ile Ebue ile alakası yoktur.(Bu adam bütün maç eski açığa edep yerini gösterdi bilesin.Kimse kimseye durup durur iken küfür etmez.)Başka türlü bağıranlar hayvandır.

Adsız dedi ki...

mec işkembeden sallamak çok kolay değilmi. o çocuğun başına şişeyi hangi taraftarlar attı onu araştır en başta gerçi sizi de anlıyorum ben 8-0 maçı bile sanki 1-0 yensek şampiyon olamayacakmışız zannedersiniz açıpta merak edip gerçek nedir diye puan tablosuna bile bakmazsınız. neyse beşiktaş taraftarı patlama yaşamıştır, geçen yıl daha kötü olmamıza rağmen bizim yaşamadığımız patlamayı yaşamıştır demek isterdim. sizin kanalınız da değilmiydi 0-0 lık maçtan sonra national geograpic ten bunlardan çok görürüz diyen. yerim kardeş ben bu ayakları yok bazı kendini bilmezler dedi biz suçsusuz. maymun takliti yapanın arkasın da kaç kişi var biri vursaydı ya suratına veya kimliği belli bjk olarak bu adam bir daha asla maça giremeyecek deseydi ya şanlı renksiz bjk yönetimi. hatayı bir kişi yapar bedelini çok kişi öder bu böyledir. yok yanlı gs basını demişsiniz kardeşim ben farklı tv veya gazete mi okuyorum galatasaray adına olumlu tek bir yorum dahi görmedim son bir kaç yıldır. ha inanmazsın aç hıncalın,osmanın yazdıklarını oku(son yazıları) neyse ya aslında at gözlüğü takan adamlarla konuşulmaz ne dersem ne söylesem de siz zaten ırkçı değilsiniz, siz msj veren sapına kadar solcu mükemmel taraftarlarsınız, zaten o olay çıkaranlar hep galatasaraylı ergün gürsoy stada soktu onları sahaya girenlerde bursa lı zaten

kaan32 dedi ki...

Cincon'lular kendi bloglarınıza gidin...bize ahlak dersi verecek en son güruhsunuz.utanmazlık yapmayın.adamıda dellendirmeyin.terbiyesizler...uylan bu kadar mı terbiyesizlik olur.gecmisinizle yüzleşin.hakkınız olmadan maddi güçlerinizle elimizden aldığınız pardon çaldığınız şampiyonlukların hesaplarını verin...utanmaz arlanmazlar....

Adsız dedi ki...

o değil de galatasaray taraftarının şu ırkçılık olayını sürekli speküle etmesinin sebebi ne? elli bin tane malzeme verdik onları eleştirip mastürbasyonunuzu yapın yani nedir. bir de tabi sözde bjk mi hiç umrumda değil modunda takılırlar. bir de yukarıda ilk adsız fb'yi fenerbahçemiz yapmış sonra, 22 puan var ne diye çıldırıyorsunuz demiş. kendi içerisinde de biraz tutarlı olsaymış keşke.

hakeme gelecek olursak futbolcular ofsayt pozisyonundan bihaber -en azından hilbert'i ernst'i- biçimde bu kadar çıldırdıysa çok da sonucu etkileyen hata yapmasına gerek yok. bjk'nin direncini kırması bir tane daha ofsayttan gol vermesinden daha iyi değil. ha ofsaytı görmek çok zormuş, görecek kardeşim gerekirse taç pozisyonunda terim'den direktifleri alıp taç veren 4. hakemin verecek o ofsaytı. terim'in o pozisyondan sonra centilmenliği de futbol tarihinin en samimiyetsiz hareketlerine başa oynar.