30 Mart 2012 Cuma

İngiltere'de Hakem Hataları



Hakem hatalarından hepimiz şikayet ederiz. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Her ülkede hakem hataları konuşulur. Biraz daha az, biraz daha çok...


Ancak bu sene İngiltere'de iş zıvanadan çıktı. Her hafta konuşulacak çok ciddi 2-3 hakem hatası oluyor maalesef. Her takım bundan muzdarip aslında ama daha büyük sıkıntı yaşayanlar var. Man City'de yöneticilik yapan eski Arsenal'li Patrick Vieira, Man Utd - Fulham maçından sonra Fulham'ın penaltısının verilmediğini savunarak Manchester United'a ve Ferguson'a yüklendi. Özellikle iç saha maçlarında Manchester'dan etkilendiğini ve kararlarında ManU'nun avantajına eğilim sergilediklerini söyledi.


Bu aslında yeni birşey değil. Yıllardır Sie Alex'in hakemleri etkilediği söylenir. Hatta Howard Webb ile Ferguson aynı cümlede çok sık kullanılır. Aslı var mıdır bunun? Evet vardır. Gönlü Man Utd ile birlikte olan biri olarak ben kabul ediyorum. Man Utd'ın aleyhine ciddi bir karar verilecekse 2 kez düşünülür. Bunu bilinçli yapıp yapmadıklarını bilemem ama böyle bir refleks oluşmuştur çoğu hakemde.



Bu sezon Man Utd'ın ciddi şekilde korunduğunu ise kabul etmiyorum. Newcastle United maçı ilk aklıma gelen. Bu maçta ManU aleyhine ciddi hakem hataları yapıldı mesela. 3-3 biten Chelsea maçında da ManU lehine olmadık penaltı veren Webb, daha maçın başında Chelsea'nin 10 kişi kalması gereken ve açık penaltı olan pozisyonu es geçmişti. Muhtemelen ManU lehine ya da aleyhine hata yapılan 3-4 maç da sayan çıkar.


Man City zirvede götürürken bu sesler çıkmıyordu ama ibre dönünce sesler de yükselmeye başladı. Normaldir. Bu yılın Manchester rekabeti sadece sahada süren bir yarış değil. Saha dışı psikolojisi de bir o kadar önemli. Bunu iyi yöneten bir adım önde götürür.

Hiç yorum yok: