27 Mart 2012 Salı

EPL'de Şampiyonluk Yarışı / ManU & City


Bu sene İngiltere'de farklı bir şampiyonluk yarışı var. ManU son dönemlerde hep Arsenal ya da Chelsea ile kapıştı. 2000'lerin ortalarında Man City parayı bulunca atılım yaptı. Açıkçası bu kadar büyüyebileceklerine dahi imkan vermiyordum. Büyüdüler, özellikle bu yıl yaptıkları transferlerle çok sağlam bir kadroya kavuştular.


Bu sezon şampiyonluk Manchester'a gidecek. Bunu söylemek zor değil. Peki hangi statta yükselir o kupa. Man City tecrübesiz. Aslında City'nin en büyük handikapı da bu. Tecrübesizliğine bir de zayf hocası ekleniyor. Dünyanın en yalan kariyerine sahip Mancini ile yola devam ediyorlar. En büyük avantajları ise özellikle hücumdaki opsiyonlu kadro. City'nin yedekleri bu ligde Şampiyonlar Ligi'ni kovalar.


Diğer tarafta tecrübeli Man Utd. Hocası da 90'lardan bugüne kadarki dönem için dünyanın en iyi 2-3 hocasından biri diyebilirim. Kadrosu isim bazında City'ninki kadar kaliteli değil ama oturmuş oyun sistemi değerlerini katlıyor. Mesela Giggs belki City kadrosunda yer bulamayacakken ManU için vazgeçilmez biri olabiliyor. Benzer şekilde Scholes, City'de 18'e giremez ama ManU için kritik bir görevde yer alabiliyor. City ideal savunma ikilisini (Kompany&Lescott) bozduğunda ciddi savunma sıkıntısı yaşarken Manchester bu sezon neredeyse hiç yanyana oynatamadığı (Rio&Vidiç) ikilisinin yokluğuna rağmen savunma anlayışıyla bu zararı en aza indirebiliyor.



City özellikle ligin ortalarında muazzam bir performans yakalaşımtı ve kafa rahat oynadığı dönemde, hele hele iki farklı üstünlük de bulduysa Real&Barça tarifesiyle rakibi yolluyordu. Ancak ligin sonları yaklaştıkça stres de arttı. Bu City için problemdi. Çünkü tecrübeye bu noktada ihtiyaçları vardı. Hala da var. Man Utd ile puan farkı bu hafta 3'e çıktı. İçeride oynayacakları bir derbi var ve bu puan farkını sıfırlayabilir ancak diğer takımlara karşı o eski performansını gösterip gösteremeyeceği meçhul.


Man Utd da aman aman top oynamıyor ama kazanacak kadar oynamayı biliyor. Çok güven veriyor mu? Emin değilim. Dün de maçın 90 dkaika kontrolü ellerindeydi ama özellikle son 10 dakikada yiyebilecekleri pis bir golü çıkaramayabilirdi. Srun onu çıkaramamak değil aslında maçı o ana getirmemek. Yani 2-0'ı bulup rahatlayamamak. Bunu bazı maçlarda başarabilse de tüm takımlara karşı böyle oynayamıyor. Bir de Rooney'in kritik olduğunu hatırlatmakta fayda var.


Benim görüşüm Man Utd sezonu bırakmaz. Bu şampiyonluğu City'e bırakmaz. Kupa Kompany'nin elinde değil Vidiç ya da Evra'nın elinde yükselir.

Hiç yorum yok: