23 Ocak 2012 Pazartesi

Jose gitsin

Mourinho son yıllarınen iyi 2-3 teknik direktöründen biridir. Seversiniz, sevmezsiniz ama gerçek budur. Porto, Chelsea, Inter kariyeri başarılarla dolu. Başarıları ortada olan bir adamı çok fazla anlatmaya da gerek yok.


Diğer tarafta Real Madrid. Tarihin en başarılı takımıdır. Haliyle seyircisi de başarıya alışkın bir seyirci. Topluluk hakkında genellemeler yanlış olur ama biraz şımarık olduklarını söylemek yanlış olmaz. Biraz derken de oldukça iyi niyetli davrandım.


İspanya'da olan biteni Aceto anlatmış. Tüm taraftar olmasa da stadın bir bölümü Jose'yi ıslıkladı dün. "Special one" ilk kez ıslıklandı. Ama neden?

Madrid bu sezon en iyi sezonlarından birini yaşıyor. Gol rekoru kırmaları sürpriz olmaz. Tek eksikleri var: Barça maçları. Jose'nin hatası oldu bu maçlarda. Belki maç sonu skora bakarak söylüyoruz ama hata olduğunu geç de olsa görüyoruz. Barça'ya "Inter savunması" deniyor ama olmuyor. Olmaması da şaşırtıcı değil. Ne Lucio'su ne de Cambiasso'su var. Üstelik Madrid savunma eğilimli bir takım da değil. Taraftar da değil ve eminim ki yönetim de.


Hata olabilir, olacak da. Bu kadar hata Mourinho'yu ıslıklamak için yeterli değil. Evet belki Madrid için en değerli şey Barcelona galibiyetidir ama mağlup olmak da çok şaşırtıcı değil. Bu dönem Barça'nın dönemi ve Madrid'e karşı favori. Gerçek bu. Aksini iddia eden taraftar gözlüğüyle iddia eder.


Diğer taraftan Real, Milan gibi takımlarda hoca olmak zordur. Bu takımlar iç yapıları statik takımlardır. Tabuları vardır ve yıkılmaz. Yıkmak istemezler. Materazzi ses çıkarmaz ama Casillas posta koymaya kalkar, Terry sana karşı kuzudur ama Ramos ayar verir. Mourinho da bunların altında kalmaz. Kalmazsa da sıkıntı olur. Bugün bile iç hesaplaşmayı aştıysa sezon sonu ipler kopar. Kopsun da.


Real Madrid, Jose'nin değerini bilmiyor. Barcelona gerçeğinin de farkında değil. Ligde rakibinin 5 puan önünde, UCL'de dolu dizgin ama kimsenin umrunda değil. Bu yüzden Jose gitsin istiyorum. Değer göreceği yere gitsin, özel olacağı yere. Omzunda ağlayan Materazzi'yi hatırlıyorum. Terry'nin, Drogba'nın, Lampard'ın saygısını hatırlıyorum ve Jose gitsin istiyorum.

3 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Gelsin Besiktas'a, her zaman kapimiz acik... Hazir Mendes'inde isine gelir... Yaninda da bir iki topcu getirdimi tamamdir iste.. :)

Adsız dedi ki...

madride tarihte en başarlı takımı denmesi kadar abes birşey olamaz.55-60 arası var 60 tan 90lara kadar tıssssssss.yerel lig dersen hikaye su kaldırır..bir dönemin başarılı takımı denebilir.burunları büyüktür doğru.ama okadar.gerisi laf.milanı bayerni juveyi ajaxı liverpoolu nerelerekoyuyonuz.fifa şişirmesi ...yüzyılın dakkımı.

YK dedi ki...

Aç Real tarihini tekrar oku.