22 Ocak 2012 Pazar

The Girl with the Dragon Tattoo



2000'lerin ikinci yarısından itibaren benim için sinema sektöründe bir düşüş yaşandı.İyi filmler geldi tabi ki de ama  top klas film sayısında bariz bir azalma oldu.Nolan filmleri dışında No Country for Old Men ve There Will Be Blood dışında bu tanımlamaya uyacak bir film izleyemedim maalesef.

The Girl with the Dragon Tattoo'nun yeniden çekilmiş bir film olması bir ön yargı oluşturmadı değil ama orjinali izlemediğim ve izleyenlerin de yeniden yapımın daha iyi olduğunu söylemesi ile bir şans verdim filme.

Film kesinlikle top klas film kategorisine girer.Filmi birlikte izlediğim arkadaşla 10 üzerinden 8 verdik. Film hakkında spoiler falan vermek istemiyorum ama filmden önce gösterilen uyarılar hakikaten yerindeydi.Yalnız filmde sağlam sigara reklamı vardı.Marlboro'nun adı sadece bir kere geçti ama sigara sahneleri çok sık ve özendiriciydi.

Oyuncu kadrosu gayet iyi ve Rooney Mara'nın Social Network'deki oyunculuğunu beğenmiştik. Bence bu filmde bir üst seviyeye sıçradı ve kesinlikle oscar almayı hak ediyor.

Mutlaka izlenmesi gereken bir film ve mutlaka sinemada izleyin derim.

3 yorum:

B. dedi ki...

Öncelikle İsveç versiyonu benim daha çok hoşuma gitti, o havayı daha iyi yansıttığını düşünüyorum. Sırf Amerikalılar altyazılı film izlemesin ve bundan sonra bu filmi izleyecek olanlar Amerikan versiyonunu izlesin diye çekilmiş bir film. Reklam açısından da sadece Marlboro değil Apple, Epson, McDonalds, Coca Cola gibi bir çok şirketin de reklamı yapıldı. Fincher filme sadece bir son eklemiş, filmin son 20 dakikası hariç aynı filmi izliyor gibiydim. Daniel Craig'de Blomkist rolüne uymamış.
Son olarak son filmin daha iyi olduğunu düşünenler, ilk fimin son filmin bütçesinin 10'da biriyle çekildiğini unutmasınlar.
Saygılar...

Turiaf dedi ki...

Diğer reklamlarda var tabi ama hiçbiri sigara kadar göz önüne sokulmadı.

Dediğim gibi isveç versiyonunu izlemediğim için bilemicem yani bunu bana söyleyenlerin yalancısıyım.Bütçe konusunda ne kadar haklı olsan da yüksek bütçe = daha iyi film denkleminin her zaman doğru olmadığını birçok kere gördük

B. dedi ki...

:) kesinlikle izlemelisin ilk fırsatta. Ben zaten o denklemin yanlışlığından söz ettim yanlış anlaşılmadı umarım.