5 Ağustos 2011 Cuma

Alania Vladikavkaz

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi bugün yapıldı. Beşiktaş, seri başı olarak katıldığı kurada Rusya'nın Alania takımıyla eşleşti. Takım hakkında internet sitelerinin çoğunda bilgi var. Bilgilerin çoğu takımın künye bilgileri. Daha önce bu takımın bir maçını izleyen biri var mıdır bilmiyorum. Varsa da CSKA maçını izlerken rakip sıfatıyla Alania'yı izlemiştir muhtemelen.

Alania Vladikavkaz Rusya 2. lig takımı. Kupa finalisti sıfatıylaUEFA Avrupa Ligi'nde Rusya'yı temsil ediyorlar. Hani finale de söke söke gelmiş de değiller. İlk golünü finalde atan bir takımdan bahsediyoruz. Son 32'de KAMAZ ile 0-0 berabere kalıyorlar ve penaltılarda son 16'ya kalıyorlar. Bu turda da Gornyak takımıyla 0-0 berabere kalıp rakibini yine penaltılarda deviriyor. Çeyrek finalde eşleştiği Saturn Moskow iflasını açıklıyor ve bu turu bay geçiyorlar. Yarı finalde Rostov ile 0-0 berabere kalıyor ve yine penaltılarda rakibini eliyor. Finalde bu kez rakip sağlam. CSKA'ya 2-1 boyun eğiyorlar. Ama CSKA,UCL'ye katıldığı için bunlar da geçtiğimiz sezon küme düşmelerine rağmen UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı başarıyor. Alania'nın en sağlam yanı çok net olarak: "Adalar penaltı kaçırmıyor". Penaltı söz konusu oldu mu, hepsi Alex kesiliyor.

Şu anda Rusya 2. ligindeler ve 19. hafta sonunda, liderle aynı puanda olup 2. sıradalar. Hayır 1. olsalar da 15. olsalar da referans olmadığı için çok ciddiye alınacak bir durum değil. Rusya 2. liginden bahsediyoruz.

Öne çıkan oyuncuları şunlar diyemeyeceğim. Oyuncularından çokbaşkanı öne çıkıyor. Bizim bıyıklı Gazzaev, takımın başkanı ve takımın teknik direktörü de Gazzaev'in oğlu Vladimiz Gazzaev. Oğluna kıyak geçmiş anlaşılan. 31 yaşındaki Vladimir'in kariyerinde Alania dışında başka takım yok. Bir zamanlar futbolcusuymuş, 2009-2010 sezonunda yardımcı hocalık yapmış, şimdi de teknik direktör.

Kulübün formasını giymiş ünlü denebilecek oyuncular da Omai Tetradze, Viktor Onopko, Levan Kobiasvili, Gocha Jamarauli, Giorgi Demetradze, Isaac Okoronkwo. Bunların da ne kadar ünlü oldukları tartışılır.

3. ön eleme turunda Kazakistan'ın Aktobe takımı elediler ve Play-off'da rakipleri Beşiktaş. Favori elbette Beşiktaş. Rus cephesinin maça umutla baktığını da düşünmüyorum. Beşiktaş'ın da işi sıkı tutup İnönü'deki maçta umutları kırması gerekiyor. Rakip sezon ortasında ve zinde, Rusya'da hava nasıl olur bilinmez. Burda iş bitrmek gerekir. Geçmişte bu tip maçlarda canımızçok yandı, maçı ciddiye alıp, o anılara benzerini eklememek gerekir.

Hiç yorum yok: