5 Kasım 2010 Cuma

Porto 1-1 Beşiktaş


Dün internetimdeki problemden dolayı yazamadım, bugün de çorba parası peşinde koşunca Porto maçı değerlendirmesi bu saate kaldı.

Kısa notlarla değerlendirelim maçı:

İlk yarı berbat bir futbol. Savunmada çok sık hata yaptık. Artık beklenmedik hata diyemiyorum çünkü çok hata yapıyoruz. Bunda savunma oyuncularının belli olmamasının da sebebi var. Rotasyonun defosu böyle durumlarda ortaya çıkıyor.

İkinci yarı da iyi oynadık diyemem. Maçın 10 dakikalık süresi haricinde oyuna hükmeden Porto'ydu. Rakibin 10 kişi kaldığı bölümde etkili olabildi Beşiktaş. Bu bölümde çok ciddi pozisyonlar bulmamız olumlu bakılabilecek bir nokta. Kısa süre içinde iki direkten dönen top ve bir gol vardı. Üstelik çok da son topa kadar getirilmiş atak organizasyonu.

Ersan savunmada iyiydi. Bir hata yaptı, bir topu çizgiden aldı, bir topa da son anda araya girdi. 2 maçtır iyi. Bence oynatılmalı. Uzun vadeli düşünüp Ersan'ı sisteme uydurma yoluna gidilmeli. 2 maçla göklere çıkarmıyorum. 3-4 maç daha iyi performans göstersin bu adam bu takımın stoperi olur diyelim.

Nihat dün önceki maçlara göre biraz daha iyiydi. Golü çok güzeldi. En son Sociedad'da atıyordu böyle golleri. Villarreal'de azaltı, Beşiktaş'ta dükkanı kapadı. Arşivden güzel bir gol sundu bize. Nihat'ı da bir maçla abartmayalım. Oynasın, alsın gönlümüzü...

Bobo'nun golü girse efsane olacaktı. Hayır, Bobo zaten efsane oldu şimdiden ama golü de hatırlanacaktı...

Stoper bu kadar kolay sarı görmemeli. Toraman şu müdahaleleri hafifletmeli...

Guti bir pozisyonda etrafında 4 adam Beşiktaşlı olmasına rağmen pas verecek adam bulamadı. İsim Guti olmasa ona sallarım ama adama bu saatten sonra pas vermeyi bilmiyor deersen futbol bilgin sorgulanır. Durarak oynuyoruz.. Bu bambaşka bir yazının konusu olsun.

Bence aleyhimize verilen penaltı, penaltı değildi. Görünen o ki hakem iyi olmadığı sürece 40 hakemle oynasan fayda etmez.

Bu galibiyet 1 puandan çok daha öteydi. Takımın morale ihtiyacı var. Tekrar kazanan bir takım olmalı. Özgüven gelmeli. Bu bağlamda Kasımpaşa maçı da 3 puancan çok fazlasını barındırıyor...

Rapid-CSKA maçı bize yaradı. Komşi sağolsun...

Hiç yorum yok: