5 Kasım 2010 Cuma

Langırt oynuyoruz


Porto-Beşiktaş maçında en çok dikkatimi çeken olay Guti'nin rakip yarı sahadayken, etrafında 4 Beşiktaşlı olmasına rağmen top verecek adam bulamaması. Sebebi Guti'nin kabiliyetsizliği ya da takım arkadaşlarını görememesi değil. Sebebi diğerlerinin stabil oyun anlayışı.

Bu sadece Beşiktaş'ın sorunu değil. Bu, küçük büyük tüm takımlarımız yaşadığı bir problem. Avrupa'daki başarısızlıklarımızda da etkili bir problem.

Biz yerleşik düzenli futbol oynuyoruz. Düzenli oynadığımız tartışılır ama yerleşik oynadığımız kesin. Pas veren, tekrar almak için hareketlenmiyor, topsuz alanda çok az koşu yapılıyor. Pas alışverişleri için dahi hareketlenen oyuncu çok az.

Ülkemize gelen futbolcuların bir sonraki yıl, ilk yılki performanslarını gösterememe sebebi de bu. Alışıyorlar, yeni düzene alışıyorlar, çünkü bu daha kolay, daha az yorucu. İlk yılında net olarak diğer oyunculardan ayırabiliyoruz, bu adam iyi diyoruz, top alıyor, veriyor diyoruz ama bir sonraki sene fark atan bu özelliklerini kullanmayınca bizleşiyor...

Üstelik bu düzenle, bu mentaliteyle başarı bekliyoruz...

Hiç yorum yok: