25 Mayıs 2010 Salı

2010 Dünya Kupası #3 G.Afrika, Meksika, Uruguay


Dünya Kupası öncesi incelemelerimize devam edelim. Kadro yapıları ve seçimleri süreci sona erdikten sonra artık oyuncular yavaştan konuşmaya başladı. Kimisi kupa için geldiklerini söylüyor, kimisi şansa ihtiyaç duyduklarını, kimisi kupaya renk katacağız diyor. Ev sahibi Güney Afrika ile başlayalım. Önce kısaca kadroya değinelim. Kaleci kousunda çok şanslı olduklarını söyleyemem. Afrika dışında oynayan tek kalecileri Fernandez, o da takımında yedek kulübesinde bekliyor. Savunma hattında öne çıkan isim Mokoena. EPL tecrübeli savunmacı hem defansın göbeğinde hem de ön liberoda oynayabiliyor. Onun dışında İsrail'de top koşturan Masilela ve Fransman ikinci planda öne çıkabilir. Takımın en iyi oyuncusu hücuma dönük ortasaha oyuncusu Pienaar. O da Mokoena gibi EPL'de top koşturuyor. Tıpkı takım arkadaşları Dikgacoi ve McCarthy gibi...Bunların dışında Nomvethe fantastik hareketleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeye müsait bir oyuncu...

Takım kupadan çok umutlu değil. Kupada tecrübeli hoca Parreira ile oynayacaklar ama kısıtlı kadro ile ne yapacakları meçhul. En büyük avantajları ev sahibi oluşları. Okocha Güney Afrika'nın iyi oyunculara sahip olduğunu ancak diğer Afrika takımlarında da görülen tecrübesizlik ve istikrar problemi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Parreira, takımın gelişme gösterdiğini vekendi oyun sistemini rakibe empoze etmeye başladığını savunuyor.


Meksika kadro olarak fena sayılmaz. Hatta gruptaki rakibi Güney Afrika ile karşılaştırıldığında oldukça iyi bir kadroya sahip. Kalede tipik Güney Amerikalı kaleci Ochoa var. Saçmalamadığı sürece iyi kalecidir. Savunmanın en sağlam adamı şüphesiz Barçalı Marquez. Yanında oynamaya müsait Eredivision'da top koşturan Moreno, Salcido ve genç Nilo.Ortasahada Dos Santos kardeşler, genç yıldız Guardado sağlam oyunculardan üçü. Savunmaya dönük Torrado'da kupa için fena isim sayılmaz. Hücum hattında veteran Blanco, Franco ve Arsenal'in genç oyuncusu Carlos Vela var.

İngiltere ile oynadıkları hazırlık maçı sonrası Vela, takımı Arsenal'i hatırlamış olsa gerek daha çok yerdeğiştirmeliyiz ve bu şekidle rakibe tehdit oluşturabiliriz dedi. Aguirre ise takımının gidişatından memnun. Meksika deyince aklımaBorgetti ve kafa golleri geldi...



Grubun diğer ekibi Uruguay. Kalesi emin ellerde. Lazio'nun kalecisi Muslera hiç fena sayılmaz. Ssvunma hattında Portolu Fucile, Juve'de kiralık oynayan Caceres, Villarrealli Godin ve kaptan Lugano var. Savunma hattı hem Güney Afrika'ya hem de Meksika'ya nazaran daha oturmuş görünüyor. Ortasahada Gargano, Eguren öne çıkan isimler. Hucüm hattı oldukça sağlam. Avrupa'nın en golcü ismi Luis Suarez ve Diego Forlan.

Hiç yorum yok: