16 Ekim 2008 Perşembe

Wenger'in telaşı


Kedi uzanamadığı ciğere diye başlayıp 2000 finalini örnek gösterecek değilim ama bu da Fransızın yaptığı kaçıncı densizlik...

Platini UEFA'yı nasıl canlandırırım diye kasarken; Wenger, bu sefer ipin ucunu kaçırmış, "UEFA kaldırılsın" deyip, kesip atmış.

"İnsanların herşeyin en iyisine sahip olmak istediği modern bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlar sadece en iyileri görmek istiyor; bu sebeple UEFA Kupasını pazarlamak oldukça zor"

Bu mudur çözüm Arsene Wenger? Yani en iyiler dışındaki takımlar Avrupa kupası oynamasın, değil mi? 16 takım seçsinler herkes onları izlesin...

Bildiğimiz gibi Platini her ülkenin şampiyonunun Şampiyonlar liginde oynamasından yana. Acaba EUFA'yı canlandırmak açısından, Şampiyonlar Ligi'nin statüsü değişip, İngiltere'den 4 değil de 2 takım alırlar diye mi telaşa düştü?

2 yıl sonra statü değişip de Arsenal UEFA'ya katılırsa; Wenger UEFA'yı alacağız diye ağlamasın sonra...

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Wengeri severim adam gercekten iii hoca ve gençlere gerçekten önem veriyor ve piyasaya iyi adam çıkarıyor ama bu dengesiz dengesiz laflarıda etmese rahat duramıyor galiba. 2000 senesinde UEFA da yarıştıklarını unutmuş gibi konusuyor ve harbiden İngiltereden 4 değil 2 takım gitse o zaman görelim sayın wengerin uefaya karşı tutumunu. Ama suç birasda UEFA yetkililerinde adamlar CL ye dağıttıkları paraları UEFA da yarışan takımlara da dağıtsa yada ordaki gelirleri kupa2 aktarsa görürüm ben CL ile uefa arasındaki farkın cokmu büyük cokmu kucuk oldugunu.

Turiaf dedi ki...

Adam bence mantıklı konuşmuş.Bugün epl deki dört büyükten ikisinin cl'ye gidememesi saçmalık olur bence. Uefa kupasının kalitesini arttırcaz diye cl'nin kalitesini düşürüyorlar.CL olduğu sürece ne yaparsanız yapın UEFA kupası hep böyle kalacak. Şuanki durumun nesi var onuda anlamadım. Gayet güzel takımlar var Uefa da.

Wenger niye telaş etsin onuda anlamadım. Bu ligi namağlup kazanan bir hoca niye korksun ki?

UEFA kaldırılsın demişmi bilmiyorum, kaynak versen iyi olurdu.

Bu arada Fransızın önceki densizlikleri neler? Slavia Prag ve Beşiktaş gibi takımlar cl'ye katılmasın demesini diyosan adam haklı bence. Epl de birçok takım bu takımlardan daha iyi. Türkiye gibi liglerden 1 takımdan fazlasının katılımı doğru değil bence.

Adsız dedi ki...

@ turiaf
seninle aynı Türklüğü paylaştığıma utanıyorum, ya da paylaşmıyorum mu acaba??
bu wenger de epilepsi başlangıcı var; hemen bir ruh sağlığı kliniğine, önce takımını şampiyon yapsın da sonra konuşsun...

Turiaf dedi ki...

Bende böyle balık hafızalı biriyle aynı ırktan olduğuma utanıyorum. Adam EPL de namağlup şampiyon oldu hala şampiyon yapsın öyle konuşsun deniyor. Yoksa bu mantıkla konuşması gerekenler; Ferguson,Mancini,Schuster,Cevat Hoca vs dimi?

Ben futbolu zevk için izliyorum. Türk takımı kaliteyi düşürüyorsa Türk takımı UEFA'ya gitsin. Neden kendi seviyesinden çok yüksekte olan takımlarla oynasın. 1 tane yeter, böylece uefa'nın da kalitesi artmış olur!

YK dedi ki...

@turiaf
http://www.ntvspor.net/pages/28696.asp öncelikle UEFA kupasının kaldırılmasını istediğini gösteren kaynağı vereyim...
Neden korksun? namağlup şampiyon oldu ama o şampiyonluktan sonra kaç yıldır ilk 2 ye giremedi..bu sezon Chelsea-Manu varken ilk 2 ye girmek kasar biraz..
Sadece slavia besiktas gibi takımlar katılmasın dememiş, NTVSPOR'un haberinde de okuyacagın gibi kameralı sistem getirilsin gibi düşünmeden, altyapısını hesaba katmadan hakeme kızgınlıkla bir seyler soylemiş..
CL ve UEFA nın yeni yapılandırılması hakkında cok net bilgilerim yok, o yuzden ona yorum yapamayacagım su an...

Turiaf dedi ki...

Birkere o 3 senede Arsenal'in ilk ikiye girememesinin sebebi o iki takımlarla aynı ekonomik gücü olmamasındandır.Üstelik yeni stad yapımı fln çok yük getirmiştir. E manu ve chelsea'deki para babaları arsenal'de yok. Bunun yanında geçen seneki sakatlık sıkıntısının afrika kupası ile aynı zamana denk gelmeside arsenal'in rekabet etmesini zorlaştırdı. Yoksa EPL'i kazanabilirdi.

Uefa kaldırılsın diye birşey de dememiş orada,pazarlamak zor demiş ntvspor'un öyle yazması birşey ifade etmiyor.

Hakeme kızgınlıkla söylenmesinden bahsetçeksen Mourinho ve Ferguson'un eline su dökemez Wenger. Kameralı sitem istemesinin nesi yanlış onuda anlamadım. Kameralı sistemden kastetdiği tam olarak ne bilmiyorum ama belli yerlerde kamera uygulamasıda gerekli bence.

YK dedi ki...

İlk 2 ye girememesinin sebebi beni ilgilendirmez. Girdi mi giremedi mi? Giremedi... Ekonomik güçten kaynaklandığını söylüyorsun, o ekonomik güç hala var onlarda, ayrıca bir de Man City geldi, ekonomik olarak güçlü bir takım daha..Artık işi daha zor demek ki..
Kaynak göster dedin gösterdim. Ben kaynağa göre yazdım, kaynak, dediğini söylüyor ben de ona göre yorumladım..
Kamera uygulamasının imkansız oldugunu sana görüstügümüzde anlatırım :)

Turiaf dedi ki...

Kaynakları daha sağlam seç o zaman hocam :)
Bu arada ekonomik olarak uçurum biraz kapandı geçen seneki şansızlıklar olmasa şampiyonluk kaçmazdı belki. Tabi herşey parada değil zira Pool'un da sahibinde bok gibi para var ama şampiyon olacaklarına kendileri bile inanmıyor. City için konuşmak erken. Chelsea gibi yönetilirlerse Manchester şehri City ile anılabilir dikkat! Şu aralar sadece Manu'ya iki maçtada çakıp sevinirler o kadar.

YK dedi ki...

Manu'ya yavaş çaksınlar da saçları dağılmasın...
There is only one team in Manchester :):)

Turiaf dedi ki...

Gördük geçen sene içerde dışarda :)

Turiaf dedi ki...

bu arada Eskişehir'de büyük takımmış. Sana dedik o kadar. Maç böyle biterse kolay gelsin pazartesi :)

Adsız dedi ki...

@ turiaf

Arkadasim arsenalin ekonomik gucunun yeterli olmadigi icin EPL`de de sampiyon olamiyor diyorsun son bikac senedir. Sonrada BJK gibi takimlarinda CL`de olmamasi gerektigini savunuyorsun. Oncelikle sana Arsenal ile Bjk nin ekonomik durumlarina bir goz at derim ve aralarinda daglar kadar fark olmasina ragmen Besiktas gibi takimalrin barcelona bibi takimlari 3-0 yenebileceginide hatirlatirim.Sonra GS uefayi aldiginda Arsenalden ekonomik olarak cok daha kotuydu ama demek ki neymis ekonomik durum neolursa olsun karsisindaki takim nekadar kucuk bir takim olursa olsun buyuk takimlarida yenebiliyormus (GS kucuk bir takim diil bu anlasilmasin) en son orneklerinide Anorthosis ve Cluj orneklerinde gorduk ki Sampiyonlar ligine boyle maclar zevk ve tad getiriyor. Yoksa hep bildigin takimlarin oynamasi nekadar zevk verebilirki SAmpiyonlar Ligine.
O toz konduramadigin ARsenalin acaba SAmpiyonlar Liginde bir basarisi varmi FB bile onlardan daha cok konusuluyor. Sen o kadar kucumseme turk takimlarini yada diger dogu avrupa takimlarini.

Turiaf dedi ki...

Olayın sadece para olmadığını söyledim zaten. Evet Beşiktaş 3-0 gibi bir skor alabiliyor ama onun yanında 4,5,6 ve 8 tane de yiyebiliyor genellikle. Gs de Arsenal'i yendiğinde uefa kupasını aldı zaten dikkat! tamam uefa'da bir değişiklik olacaksa epl'den gelen takımlar için değil diğer düşük ligler için olmalı diyorum.

Birde olayı neden Arsenal'e indirgiyosun anlamadım? Fenerbahçe'nin uzun süredir başarısı olmadığı için bi anda çeyrek final yapınca adını daha çok duyurması mantıklı tabi.

Bildiğim takımlar oyansında demiyorum ben. Kaliteli liglerin üst takımları oynasın diyorum. Yoksa aston villa, sunderland fln 4büyüklerin üsütünde bitirirse epl'i onlar katılsın. 2006 da 4. olan Everton'ın cl'ye gidememe meselesi vardı mesela ben orada pool yerine everton'ın gitmesini istemiştim.

Önemli olan güzel futbol ve ne yazıkki bunu genelde büyük liglerin takımları oyunuyor. Arada kaliteli takımlarda çıkar diğer liglerdende ki bende hiç katılmasın bu ligdekiler demiyorum.