5 Eylül 2013 Perşembe

Beşiktaş Savunması

 
Geçen sezonun en zayıf halkası savunma, Biliç ile birlikte biraz olsun toparlanmış görünüyor. Hırvat hoca, ilk etkiyi savunmaya yaptı ve geçen senenin çok pozisyon gören takımı bir anda kalesini kilit vurdu. Oynanan 3 maçta kalesinde 2 gol gördü ve bu gollerin biri penaltıdan.

Savunmanın sağlamlığında Sivok ve Escude'nin payı büyük. Geçtiğimiz yıl unutulan Escude, bu yıl ilk 11'den hiç çıkmadı. Bu ikili takımın en çok top kazanan oyuncularından. Sivok, maç başı ortalama 18 top kazanarak tüm takım içinde 3. sırada. Escude ise ortalama 10 top kazancıyla 6. sırada. Savunmacı bek görüntüsü çizen Ersan ortalama 17, Serdar ise 13 top çalmayla oynadı. İlk 6 sırayı oluşturan diğer ikili ise elbette Veli ve Atiba. Atiba hem sol bekte, hem de orta sahada savunma gücünü gösterdi. Kanadalı şu an takımın en çok top kazanan oyuncusu. Savunması zayıf diyenler için kötü bir detay.

Kısa süre alan oyuncuları bir kenara bıraktığımızda pas yüzdesi en yüksek dört oyuncu yine Escude, Sivok, Atiba ve Veli. Bu yüzdenin yüksek olması çok pozitif bir durum değil aslında. Ancak düşük olması büyük sıkıntı. Stoper ikilisinin pas yüzdesinin yüksek olması beklenir. Zira genelde savunmada hazırlık paslarıdır onlar ancak düşükse problem büyüktür. Orta ikili daha zor şartlarda pas yapar. Bu bakımdan Atiba ve Veli'nin yüzdesi çok değerli. Bunların ne kadarı "key passes" buna da bakmak gerekir aslında.

Öte yandan Veli topla oynama süresi bakımından da takımın önde gelenlerinden. Bu onun oyunun içinde olduğunu da gösteriyor. Veli maç başı ortalama 2 dakika 38 saniye topla oynuyor. En yüksek değer ise 2 dakika 55 saniye ile Atiba'ya ait. İlk 5 sıra ise Atiba, Fernandes, Oğuzhan, Sivok ve Veli şeklinde.

 

2 yorum:

turkkant dedi ki...

top çalma istatistiklerine nereden ulaştığını sorabilir miyim?

YK dedi ki...

Tüm istatistikleri Matchstudy'den aldım.