15 Eylül 2013 Pazar

Bursa 0- 3 Beşiktaş / Dersine Çalışan Hoca: Biliç


 
Lucescu ile maçlar rahat geçiyordu çoğu zaman. Çünkü oyuncular ne yapması gerektiğini biliyordu. Çünkü Luce rakibi iyi analiz ediyor ve oyuncularına takımı iyi tanıtıyordu. Bursa maçı için söylenecek ilk şey Biliç’in Bursa’ya iyi çalışmış olması. Bursa maçının beklenenden kolay geçmesinin ilk nedeni budur.

Bursa deplasmanı derbiler dışında ligin en zor deplasmanıdır. Buradan 3 puan ile dönmek, hele hele böyle bir oyun ile 3 puan almak çok önemlidir. 3 puanın yanında takıma müthiş bir özgüven de kazandırır. Bu anlamda 3-0 da önemli bir skordu.

Beşiktaş maça haftalardır beklenen sol bekiyle başladı. Motta ilk maçta o bölgenin güvende olduğunu söyledi. Tek maçla olumlu ya da olumsuz değerlendirmek doğru olmaz ama fena görünmüyor diyelim şimdilik. Bir iki pas hatası dışında iyiydi. Hücumda çok iyiydi, savunmada ciddi zorlayacak bir rakip yoktu. Sertliği ise eksi hanesinde bahsedilmeye değer not.

Sola gelen Motta’nın dışında, Veli’nin yokluğunda Atiba geriye çekilmiş ve Oğuzhan ilk 11’e alınmıştı. Beşiktaş savunma yaparım değil, topla ben oynarım diyordu. Ortasahada top yapan, savunması hücumuna göre görece zayıf üçlü vardı. Bellushi’nin de yokluğunda, ortasahada teknik olarak çok ağır basıyordu Beşiktaş.

Maça da iyi başlayan Beşiktaş oldu. Beşiktaş pozisyon buluyor, Beşiktaş gol kovalıyordu. İlk 15 dakikadan sonra Bursa oyuna ortak oldu ama Beşiktaş’ın golü oyunun yönünü tamamen Beşiktaş’a çevirdi. Bursa bir çıt ileri çıktı. İbrahim dışında kalibresi düşük savunma Beşiktaş’ın kontralarına ve savunmanın arkasına atılan toplara dayanamadı. Beşiktaş attığı 3 golün yanı sıra bir çok pozisyondan da faydalanamadı.

Özellikle Beşiktaş karşısında skor avantajını kaybederseniz işiniz gerçekten zor. Fernandes, Oğuzhan ve Atiba gibi ayağı çok düzgün ve kreatif orta üçlü ve kanatlarda Töre ve Olcay gibi iyi koşan, defansın arkasına sarkan oyucular. Golden sonra da zaten iyi kontra yakaladı Beşiktaş.

Öte yandan duran toplar çok mühim. Fenerbahçe yıllarca Alex’ten ekmek yedi. Beşiktaş da bir süredir Fernandes’ten yiyor. Özellikle kilitlenen maçlarda duran toplar can verir. Diğer goller duran toplardan geldi. Sivok, Atiba, Escude gibi silahlar da Fernandes’in toplarında büyük tehlike oluşturuyor. Bu anlamda duran toplar da Beşiktaş için büyük avantaj.

Beşiktaş bugün hücumun yanı sıra iyi de savunma yaptı. Bursaspor hücumda büyük sıkıntı yaşadı. Batalla etkili olamadı. Pinto vasattı. Kanatlar çalışmadı. Bunları bu hale getiren Beşiktaş savunmasıydı. Tüm takım çok iyi koştu ve savunmacıdan hücumcuya kadar herkes çok iyi baskı yaptı. Özellikle Frey ve Civelli üzerinde büyük baskı kurdu Beşiktaş. İkisi de çok az kontrollü top kullandı.

Beşiktaş’ın görüntüsü iyiydi. Biliç dersine iyi çalışıyor. Şu anda her şey yolunda. Önümüzdeki hafta Galatasaray maçı var. Sezon başı olsa Galatasaray 1 puan için gelir derdik belki ama onlar da artık 1 puana razı olmayabilir. İyi maç olması kuvvetli muhtemel. Favori şu görüntülerle Beşiktaş.

Hiç yorum yok: