25 Ağustos 2013 Pazar

Real Madrid Domino Taşını Devirdi

 
Bale'in Real Madrid'e transferi İngiltere piyasasını da hareketlendirecek. Bale'in gidişiyle Tottenham bu açığı kapatmak için transfer yapacak. Bunun yanı sıra Real Madrid Isco ve Bale'in gelişiyle eldeki bazı oyuncuları bırakabilir ya da bırakmak zorunda kalabilir. Bu da İngilizler'in iştahını kabartıyor.

Bale transferi gerçekleşmek üzereyken Arsenal'in Benzema ve Di Maria ilgisi kendini hepten belli etti. Wenger ikisini de yalanlamadı. Benzema'yı bırakması zor görünüyordu ama Di Maria daha olasıydı. Higuain de gitmişken, Ancelotti Benzema'yı bırakmaz. Bırakırsa Luis Suarez'in gelişiyle bırakır. Bu transfer de şu anda gündemde değil.

Di Maria ise daha olası bir transfer. Arjantinli Bale, Mesut, Kaka, Isco gibi oyuncuların olduğu kadroda az şans bulabilir. Bu da gitme ihtimalini güçlendirir. Di Maria'ya Arsenal'in yanı sıra PSG ve Man Utd da talip. Ancelotti ise bırakmak istemiyor ama Bale transferinin mali yükünü biraz oslun hafifletmek için bırakabilirler.

Tüm bu gelişmeler akla yatkın dururken enteresan bir gelişme ayyuka çıktı. Real Madrid Di Maria yerine Mesut'u gözden çıkarabilir görünüyor. El Confidencial'ın haberine göre Mesut gözden çıkarılan isim ve Manchester'a da önerilmiş. Ancak Moyes transfer çok sıcak bakmıyormuş. Eğer haber doğruysa ve Moyes gerçekten sıcak bakmıyorsa çok pişman olur. Muhtemelen o bölgede oynatabileceği Kagawa gibi bir isim olduğu için sıcak bakmıyor ama Mesut kanatta da oynatılabilecek ve faydalı olabilecek bir oyuncu ve değerlendirilmeli.

Son bomba ise Cristiano Ronaldo. Ronaldo'nun bu yaz olmasa da ileride Manchester'a dönmek istediği haberleri yapılmaya başlandı.

Öte yandan Manchester'ın asıl gündemindeki isimler ise Fellaini ve Baines. Moyes, oyuncuların kariyeri için iyi fırsat olduğunu ve eğer bugün Everton'ın hocası olsaydı, onları tutmasının çok zor olacağını söyledi. Martinez ise oyuncuları vermeme niyetinde.

Hiç yorum yok: