25 Ağustos 2013 Pazar

Chelsea'nin şişkin kadrosu ve Willian

 
Mourinho'nun olduğu yerde plansızlıktan bahsetmek kolay değil ama Portekizli bu yaz yaptığı transferlerle biraz bu görüntüyü çiziyor. Chelsea bu yaz döneminde Cuevas, van Ginken, Perica, Shürrle ve Schwarzer'ı kadrosuna katmıştı. Bugün de Willian'ı kadrosuna kattı ve forvet için pazartesi maç sonrasını beklemeye koyuldu. Maviler, Rooney için 40m £ civarında son bir teklif yapacak görünüyor.

Benzer kadro yapısı City'de olsaydı -ki var- Manchester ekibi kadroyu şişirmekle suçlanırdı. Aslında şu andaki Chelsea'nin de City'den pek farkı yok. Savunma hattı bir kenara, hücum hattında aynı bölgede oynayabilecek çok fazla oyuncu var. Buna kadro derinliği de denebilir ama bu biraz derinlikten öte.

Ortasahanın göbeğinde Ramires, van Ginkel, Essien, Mikel, McEchran ve Lampard var. Burada iki oyuncu oynayacağını düşünürsek eldeki 6 oyuncu çok. Muhtemelen Ramires ve Lampard ağırlıklı oynayacaktır. Lampard'ın yaşı düşünüldüğünde Essien onu yedekleyecektir. Mikel, McEchran ve van Ginkel ile kupa mesailerine çıkacaktır. Bu potansiyelli McEchran için sorun olabilir. Öte yandan Mikel de kısa süre almış olacak ve onun için sorun daha büyük olabilir.

Burada oynayacak ikilinin önünde 3 oyuncu oynatılacak. Hazard, Mata, Shürrle, Oscar, De Bruyne, Moses ve yeni tranfer Willian burası için aday isimler. Hazard'ın yeri garanti gibi. Belçikalı oyuncu yeteneği ve potansiyeliyle yerini garanti eder. Mata ise geldiği günden beri muazzam performans sergiliyor. Onun da maçların çoğunda görev alacağını düşünüyorum. Oscar da Mourinho'nun beğendiği oyunculardan biri. Elde zaten ilk 11 için ideal 3 oyuncu varken Shürrle ve Willian da alındı. Shürrle ve Moses bu üçlüyü yedekleyecek olsa de Bruyne ve Willian ne yapacak. Üstelik Willian yeni transfer.

3 kişilik bölgeye 7 oyuncu çok. Üstelik de Bruyne dışında ilk 11 oyuncusu olmamayı kabul edebilecek oyuncu da yok. Belki biraz Moses. Willian'ın transfer edilmesi ise tuhaf. Mourinho bu transferi biraz da Tottenham'ın güçlenmesinden çekindiği için yapmış görünüyor. Her fırsatta Spurs'un iyi bir kadrosu olduğu ve onların da mücadele içinde olacağını söyleyor zaten. Bu transfer yapısının benzerini City'de de görüyoruz.

Bunun tek kabul edilbilir açıklaması Mourinho'nun bu saydığımız oyunculardan bazılarını kadroda düşünmemesi olabilir. Mesela Moses ilk fırsatta satacağı bir oyuncuysa Willian'ın alınması mantıklı olabilir. Tabi bunu da önümüzdedi dönemde göreceğiz.

Hiç yorum yok: