21 Ağustos 2013 Çarşamba

Moyes! Al artık birini!

 
Manchester United yaz sezonunu sessiz geçiren ekiplerden biri. Transferin bitimine sayılı günler var ama Kırmızı Şeytanlar'da henüz ses seda yok. Transferde biraz da zor hedeflerin peşinde koşması sebebiyle henüz bir adım atamadılar.

David Moyes, Sir Alex'ten kötü bir takım almadı. Hatta kağıt üzerinde baktığımızda şampiyon bir takım devraldı ancak şu bir gerçek ki Sir Alex olmasaydı o kadro şampiyon olamayabilirdi. Bu sebeple kadroya çok fazla güvenmemek lazım. Zaten bazı bölgelerde ciddi eksikler direkt göze çarpıyor.

Sağ bekin henüz adı konmuş değil. Rafael bu bölge için en güçlü aday ama Brezilyalı hala çok fazla güven vermiyor. Özellikle savunma anlamında büyük maçlarda problem yaşayabilir. İlk 11 anlamında stoperler, sol bek ve kale yeterli görünüyor. Rio yaşlı olmasına rağmen iyi, Vidiç sakatlanmadığı sürece en iyi stoperlerden biri ve Evra hala dünyanın en iyi sol beklerinden. Forvet yeterli ancak ortasahada ciddi problem var. Kanatlar yetersiz, ortasahanın güçlendirilmeye ihtiyacı var. Özellikle Scholes'un yokluğunda ve Fletcher'ın artık olmadığı düşünüldüğünde ortasaha güçlendirilmeli.

Mmoyes da ortasahayı güçlendirmeyi düşünüyor ve ilk hedef olarak da Thiago'yu seçmişti.İngilizler, Thiago Alcantara girişimiyle başlanmıştı ama İngiliz ekibinin transfere gereken önemi vermemesi sebebiyle transfer uzadıkça uzadı ve sonunda İspanyol oyuncu Bayern'e imza attı. Fellaini ve Baines isimleri de ilk günden beri konuşulan diğer isimler. Burada da iş biraz çıkmazda. Martinez, iki oyuncuyu da bırakmayacağını açıkladı. Buna rağmen girişimler ümitle devam etti ve ediyor da. İkisi için 30 milyon £ civarında bir para önerdiler ancak Everton bu teklifi reddetti. Bu teklif aslında çok da makul değildi, zira Fellaini'nin sözleşme fesih bedeli 23 milyon £ civarında.Moyes ise çok fazla para harcamadan iki oyuncuya da sahip olmak istiyor. Bu da işi iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor.
Öte yandan Manchester uzun bir süre de Cesc Fabregas'ın peşinde koştu. Barcelona satmayacağız demesine rağmen oyuncunun peşinde koştular. Vazgeçtikten sonra da Mesut'un peşine düşüldü. Bu da kısa zamanda yatan bir başka transfer oldu.

Manchester, çok az oyuncuya değerinin üzerinde para ödemiştir belki ama bu sene gerekirse bu riski de göze alıp en azından Fellaini'yi kadrosuna katmalı. Baines çok kritik bir transfer değil. Gelirse de Evra ile önlü arkalı oynaması iyi bir alternatif olabilir.

Yıpratıcı EPL fikstürü Mmanchester'ın canını sıkabilir. Sakatlık problemi yaşamazsa büyük darbe almadan atlatır ama olası sakatlık problemleri şampiyonluktan eder Moyes'u.

Hiç yorum yok: