9 Şubat 2013 Cumartesi

Beklenmeyen Golcü: Michu

 
Michu şu andaki görüntüsüyle İngiltere'de sezonun en iyi transferi. Sezon sonuna kadar biri muazzam bir çıkış yapmazsa, yıl sonunda da bu kategoride Michu'nun adını görürüz. 2 milyona Vallecano'dan alındı ve bugün satmak istese İngiltere piyasasında fiyatı çift hanelerden başlar.

Bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen gole yakın olması, Michu'ya hiç ummadığı bir rol de verdi. İspanyol oyuncu daha ilk 3 maçında 4 gol atmayı başarmıştı. Golcü kimliğini sonraki maçlarda da sürdürdü. Bugün attığı 2 golle, toplam gol sayısını 15'e çıkardı ve krallıkta 3. sırada yer aldı.

Michu sezona golle başlayınca golsüz geçen maçlar izleyenlerin burun kıvırmasına sebep oldu. 6 haftadır golden uzak kalan İspanyol oyuncu için formu düştü söylentileri bile yayılmıştı. Bu hafta 2 gol 1 asistlik performansı onu tekrar vitrine çıkardı.

Laudrup ise oyuncusundan memnun. Laudrup'a göre; o, gol atmasa da değerli. Hocasının ondan gol beklentisi yok. Danimarkalı hoca, "gol atsa da atmasa da o çok değerli bir oyuncu. Onun atıp atmaması benim çok da umrumda değil. Zaten o forvet değil, sadece bir hücumcu orta saha. O ileride top beklemekten çok daha fazlasını yapıyor. Gol atmadığı dönemlerde de bizim için çok fazla çalışıyor."

Laudrup, Michu'yu müthiş özetlemiş. Daha fazla yazmaya gerek yok.

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

michu nun ilk hafta maçlarını izlemiştim. gol atmak haricinde fazla birşey yapmayan bir oyuncu izlenimi vermişti. Laudrupun dediği takıma başka nasıl katkı verdiği konusunu ben anlamadım.