5 Şubat 2012 Pazar

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş / Formalar sırılsıklam, bu bana yeter

Fernandes soyunma odasının kapısını tekmelediği için cezasının iki maça çıkması, Mersin İdman Yurdu maçında giden 3 puanın yanında Hilbert ve İsmail'in de gitmesi. Onlar da yetmiyormuş gibi Quaresma'nın kendine yakışır kırmızı kartı... Beşiktaş cephesinden derbi bunlarla başladı. Beşiktaş sahaya Cenk-Tanju-Sivok-Egemen-Ersan-Toraman-Veli-Ernst-Simao-Holosko-Pektemek onbiriyle çıktı. Diğer taraftan Fenerbahçe ideal 11'i ile sahadaydı. Hatta yeni gelen Sow da ilk 11'de başladı maça.


Tüm eksiklere rağmen hava Beşiktaş havasıydı. Fenerbahçe'nin kazanması benim için sürpriz oldu. Eğer tam kadro çıksaydık kazanma umudum olmazdı ama bu kadroyla vardı. Çünkü bu kadro Beşiktaş kadrosuydu, o değil...


Fenerbahçe topa sahip olan taraftı ama pozisyonları Beşiktaş buluyordu. Holosko ile çok iyi iki tane kontra yakaladı Beşiktaş ancak Holosko topu iyi değerlendiremedi. Aslında pozisyonlar çok da zor değildi. Hatta kısmen zor kısmını başarı ile tamamlamıştı Slovak oyuncu. Ancak son pası oldukça kötü verdi ve pozisyon harcandı. Fenerbahçe'nin en büyük tehdidi Stoch ise etkiliydi. Fenerbahçe özellikle ilk yarıda Stoch ile hücum ediyordu, Stoch da vatandaşının aksine iyi iş çıkarıyordu. Karşısındaki Tanju'yu ilk yarıda çok rahat geçti.


Ancak gol Stoch'lu bir organizasyondan gelmedi. Alex'in kullandığı korner vuruşunda altı pas içinde boş kalan Yobo topu ağlara gönderdi. Sivok kademe hatası yapmıştı. İlk yarının geri kalanında da Fenerbahçe topa daha fazla sahip olan takımdı. Sağ kanadı nerdeyse hiç kullanmazken soldan geliyordu. Alex durgundu, Stoch hareketliydi, Emre her zamanki gibi pislikti, Sow topla dahi buluşamıyordu, Yobo harikaydı. Beşiktaş ise tek umudunu kontralara bağlamıştı. İyi çıktığı bir iki pozisyonda da savunmaya takıldı. Belki en kritik eşleşme görünen Toraman-Alex eşleşmesinde de Toraman galipti.

İkinci yarı bambaşka bir Beşiktaş izledik. Beşiktaş'ın etkili olmasını Emre-Selçuk değişikliğine bağlayanlardan değilim. Emre'nin sahada futbol namına rolü yoktu. Ona buna dalaşıyor, kendisine faul yapıldığında köpürüyor, kendisi yaptığında da hiç oralı dahi olmuyordu. Türk futbolunun çirkin ismi hala iş başındaydı. Emre'den kurtulup maça tekrar döneyim. Maçın kırılma anı 62. dakikada yaşandı. Beşiktaş2ın Fenerbahçe kalesini ablukaya aldığı dakikalarda Pektemek arayı çok iyi gördü kaleciyle karşı karşıya kalan Ernst'ti ancak Alman oyuncu topu auta attı. Roller değişmiş olsaydı Pektemek'in güzel golünden bahsediyor olabilirdik. Bu pozisyon Kartal'ı daha da canlandırdı. Maç tek kaleye dönmüştü. Stoch ise Tanju engeline takılmıştı. Genç Tanju 2. yarıda Stoch'a müthiş bir üstünlük kurdu. İlk yarıdaki Slovak gitmişti. Tanju çoğu pozisyondan galip ayrılandı. Gol yakındı. Gelecekti. Aykut Kocaman hiç birşey yapmıyordu. Oyuna tek müdahalesi dahi yoktu. Sadece izliyordu. Onun yapamadığını Carvalhal yaptı. Tanju Ekrem değişikliği. Eğer yorgunluk ya da sakatlık yoksa çok anlamsız bir değişiklikti.


Ernst'in gelişine vuruşu ise maçın ikinci kırılma anıydı. Alman oyuncunun sert şutu direkten dışarı çıktı. O maç ikinci kez kırılmıyordu. Son 15 dakikaya girilirken Portekizli hoca tüm kozlarını sürdü sahaya Necip ve Edu sahadaydı. Kocaman ise Alex'i oyundan alıyordu, yerine Caner giriyordu.


Beşiktaş'ın gol çabaları sonuçsuz kaldı. Son dakikada Stoch ile gelişen Fenerbahçe akınında, Caner'in harika pasında Sow boş kaleye topu yuvarladı. Tek maçla oyuncu değerlendirilmez. Üstelik iyi referansları olan bir oyuncu. Ancak topu kontrol edişi, ofsayttan kaçışı çok iyiydi demek de anlamsız. Boş kaleye atarken de kontrol et bir zahmet. O pozisyonda ofsayta takılmış olsaydı da devlet nişanı verilirdi zaten.


Beşiktaş 2 haftadır ilk kez mutlu etti. Evet kaybettik ama mutlu etti. Çünkü mücadele etti takım. Kazanmak istedi. Ernst maç sonunda kaçırdığım gol yüzünden uyuyamayacağım bu gece dedi. Sonra biz neden seviyoruz bu adamı. Neden sevmeyelim? O sevmediklerimiz böyle mi düşünüyor? Onlar da böyle düşünmüş olsaydı keşke.

Ernst'in dediği gibi "Beşiktaş mücadeledir". Beşiktaş bugün kazanmak istedi. Fenerbahçe iyi savunma yaptı yemedi, Beşiktaş kazanamadı. Umrumda değil. Ben biliyorum ki Veli, Ernst, Pektemek, Sivok, Egemen, Tanju ve diğerleri o formayı sırılsıklam etti. Benim istediğim kupa falan değil, tam da bu işte...


Son olarak tribünler. Her tarafı telle çevrili tribüne biber gazı sıkılıyor. Anlamak mümkün değil. Çok yazık. Hepsine helal olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

FENER TRİBÜNÜNE AÇILAN DEMİR KAPIYI KIRDILAR ONUN İÇİN BİBER GAZI TRİBÜNÜN GÖR
NMEYEN KISMINDA 2 TAKIM TARAFTARI KARŞI KARŞIYA GELDİ ..ANLAMAK MÜMKÜN BENCE

gmike dedi ki...

tanjuyu cıkarmasının sebebi sarı kartının olmasıydı ki doğru bir hamleydı bence yoksa stoch 2. sarıyı aldırırdı çok geçmeden