2 Şubat 2012 Perşembe

Beşiktaş 0-1 Mersin İdman Yurdu

Beşiktaş, yıllar sonra evinde Mersin İdman Yurdu'na kaybetti. Keşke Beşiktaş'ın tek problemi bu olsaydı.


Bugünkü maç hakkında ne yazılır bilemedim. Sahada futbol adına tek şey yoktu. Sakatlanan iki bek, üstelik biri Hilbert. Gole uzak hücum hattı ve isteksiz takım. Edu ve Almeida sahada gole en uzak iki kişiydi.Hatta bu maç bir bakıma Almeida & Sehiç maçıydı. Sehiç golü çok arzulamasına rağmen Almeida bir türlü beceremedi. Edu da farksızdı. Simao bu yıl oldukça formsuz. Zaten başka da hücum oyuncusu yok.


Maç 0-0 bitebilirdi tabi Toraman olmasa. Toraman'ın oynadığı maçlarda rakipler gol sıkıntısı çekmiyor çok şükür. Bu maçta da Mersin İdman Yurdu beklemediği golü buldu. Nurullah Sağlam, 1 puan için gelmişti ve 2 puan daha attı cebe.


Ernst, Veli ve Necip üçlüsü ortasahada iyi ama üretken değil. Fernandes lazım bu takıma. Çünkü alternatifi yok. Kanatlar alternatif olabilir ama Quaresma ve Simao güven vermiyor. Tüm bunlar üst üste gelince puan kaybı kaçınılmaz oldu. Mersin İdman Yurdu'ndan hiç bahsetmiyorsun? Evet bahsetmiyorum çünkü gerçekten çok zayıf. Hani bu maçta puanlar adil dağıtılsaydı 1 puan Mersin'e, 0 puan Beşiktaş'a giderdi.



Gelelim gecenin adamı Quaresma'ya. Hareketi bence kırmızı değildi ama Beşiktaşlılık damarım da tutmuş olabilir. Yaptığı hareket sertti ama sakatlayacak bir hareket değildi. Vurmadı, ayaklarını sıkıştırıp indirdi. Kartı tartışmayı bir kenara bırakırsak, hareket oldukça gereksizdi ve terbiyesizceydi. Beşiktaş'ın kaptanı(!) bunu yapmamalı. Sinirlerine hakim olmalı. Bu ukalalıktır. Dİğerlerinin emeğine haksızlıktır. Ernst için, Sivok, Hilbert, Necip için üzülüyorum. Hatta kenarda oturan Muhammed için...


Demirören konusuna gireceğim ama başka bir başlık altında. Maç yazısı bu kadar kalsın, zaten bu bile fazla.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Klavyene sağlık... Gerçekten sözün bittiği yere yaklaştık. :(

selaminko dedi ki...

Yalnız Muhammed'i harcarsa BJK benim gibi birçok futbolseverin ciddi bedduasını alır herhalde. Çocuğu Barca istediğinde gönderselerdi ne vardı. Batuhan'ı zamanında City istediğinde gönderselerdi belki de şu anda Türk Milli Takımı'nın süper bir forveti vardı. Yazık oluyor bu gençlere.