7 Haziran 2014 Cumartesi

İtalya - Akılda kalanlar

 
İtalyanlar benim için hep özel olmuştur. Henüz tutacağım takıma karar veremediğimden tutar mıyım bilmiyorum ama gönlümün bir köşesinde kesinlikle olacaklar.

Futbol ile tanışırken Juventus vardı gönlümde. 97 kadrosunu bir çırpıda yedekleriyle beraber sayarım. Bugünkünde 18 dışına çıkamam belki ama o günkünü ezberden duraksamadan söylerim.

İtalya'yı hep sevmişimdir. 2006 Dünya Kupası'nı kaldırdığı kupada mavilere bürünmüştüm mesela. Buffon, Cannavaro, Del Piero, Gattuso, Totti, Toni, Inzaghi, Camoranesi, Pirlo, Materazzi, Zambrotta hep sevdiğim oyunculardır. Hatta şimdi yazınca içimden İtalya'yı turnuva takımım olarak tutmak geldi.

Pagluica, Peruzzi, Buffon, Panucci, Maldini, Nesta, Bergomi, Apolloni, Costacurta, Di Biagio, Toricelli, Albertini, Baggio, Vieri, Chiesa, Di Matteo, kıyısından da olsa Baresi, Conte, Signori, Zola, Delvecchio, Montella benim için özel oyuncuların sadece bir kaçı. Daha bunlara onlarcasını ekleyebilirim. Hepsi bu formayı giymiş, güzel adamlar.

Bugün Buffon, Chiellini, Bonucci, Marchisio, DeRossi, Pirlo, Verratti, Immobile, Insigne ve Cassano ile benzer duygular paylaşabilirim.

Yakışıklı adamların takımı eskisi kadar yakışıklı olmasa da yine karizmaları yerindedir.

Balotelli'yi sevmem. Kız arkadaşlarınızla İtalya maçını tercih etmeyin.

Hiç yorum yok: