24 Şubat 2014 Pazartesi

Doya doya eleştirilen adam: Dany

 
Dany, Beşiktaş için istenmeyen adamdı. Devre arası Galatasaray'dan kiralandı, Galatasaray maçında penaltıya sebep oldu. O penaltı maçın skorunu belirledi ve Beşiktaş ikinci sırayı ezeli rakibine bıraktı. O maç aslında fena da oynamamış olması taraftar gözünde bir şeyi değiştirmiyor maalesef. Hatta "maçı sattı"ya kadar götürenler var.

Dany'nin transferini hatalı bulmuştum. Bunu teknik açıdan değil, taraftar gözüyle değerlendirmiştim. Teknik açıdan bakıldığında pek de hatalı diyemem zaten. Dany'nin bu kadar eleştirilir olması da rakibin istenmeyen adamının transferiydi. Burada farklı bakış açıları da yok değil. Haklılık payları da var üstelik. Bırak Galatasaray düşünsün yarın ne yapacağını, ben işime yarayacak adam aldım görüşünde de bir çok kişi var.

Öncelikle şunu söylemek gerekir. Galatasaray maçında Dany olmasaydı. Necip stoperde olacak, Serdar sağ beke gelecekti. Açık söyleyeyim, çok daha büyük risk taşıyor bu. Serdar Kurtuluş Galatasaray maçında sahada görmek isteyeceğim son kişi. Bu bağlamda Dany'nin sahada olmasının fazla eleştirildiğini düşünüyorum. Üstelik Dany, bence Galatasaray'ın sahadaki 3 stoperinden de iyidir. Semih'ten iyi olup olmadığı tartışmaya açık ama Hakan Balta ve Ceyhun'dan kesinlikle daha iyi stoper. Bu Galatasaray'ın Dany transferindeki hatasını gösteriyor aslında. Evet sahadakiler yerliydi ama bir önceki maç sahada izlediğimiz Burdisso da Rıdvan Dilmen'in tabiriyle "Bankasya'da bunun gibisi çok" betimlemesine birebir uyuyor.

Dany olmasaydı, Toraman affedilseydi diyenlere teşekkür eder, aynı takımı tutup tutmadığımı sorgularım. Toraman defteri Beşiktaş için çoktan kapatılmış olmalı. Artık affı söz konusu olmamalı. Evet, tam da bu maçın adamıydı ama eskiden. Takımda sürekli sorun çıkaran adamı artık ben bu takımda görmek istemem. Severdim, Beşiktaşlılığından şüphem yok ama artık takıma zarar veriyor.

Dany sebebiyle Önder Hoca eleştiriliyor sürekli. Üstelik yöneticiler de eleştiriyor. Eleştirilmesi gereken nokta adı çokça geçen adamlardan ses çıkmayıp buna sarılması olabilir. Eğer baştan beri hoca Dany'i istediyse -ki Öönder Hoca bu minvalde bir açıklama yapmıştı- bu daha uygun bir dille eleştirilebilir ancak.

Dany maçta büyük bir hata yapmış ve penaltıya sebebiyet vermiştir. Dany'i ben de istemiyordum ama Beşiktaş'ın şu an bir stopere ihtiyacı var ve eldeki adam da o. Biri bir yerlerde zor günler için Hummels, Thiago Silva falan sakladıysa çıkarsın ortaya.

2 yorum:

Murat dedi ki...

ciddiye alınmayacak seyler yazmışsın..dany saatli bomba ve öz güveni kıroluk seviyesinde yüksek olan kalitesiz bir defans oyuncusudur.

Adsız dedi ki...

Adamın beğenirsiniz beğenmezsiniz hedefleri var. GSye dönmek gibi. böyle saçma sapan penaltılar yaparsa Mancini onu antrenman tesislerine bile almaz..GS maçında benim aklımda bir penaltı pozisyonu var GS açısından. bu da başarılı bir defans organizasyonu anlamına gelir. saatli bomba mı evet ama zaten bizim defans hattı da mayın tarlası..bir el bombası eksik fazla farketmez :) bana kalsa A2den topçu oynatırım..