10 Ocak 2013 Perşembe

Welbeck Yolcu Gibi

 
Sezon başlarken Sir Alex Ferguson, bugüne kadarki en iyi hücum hattına sahip olduklarını söylüyordu. Öyle ki 99 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan hücum hattından da, Rooney&Tevezli hücum hattından da daha iyi olduklarını düşünüyordu.

O hücum hattı ile yarıda temiz iş çıkardı. Oynayan oynamayanı aratmadı. Rooney sakat oldu, Hernandez çıktı, Welbeck destek verdi, RVP hep iyi iş çıkardı.

Hücum hattı yedekleriyle birlikte iyi olunca talipleri de oluyor. Bugün RVP ve Rooney gibi isimleri koparmak pek kolay değil ama Welbeck için denemeye değer diyen takımlar çıkıyor. İngiliz oyuncuyu Reading kiralamak istiyor mesela.

Genç oyuncu kiralık gitmeye pek sıcak bakmıyor. O, artık bir yerde kalıcı olmak istiyor. Tek talibi Reading değil, Fellaini hamlesine Everton'dan karşılık geldi. Moyes, genç forveti istiyor.

Welbeck kanatlarda da oynayabilen, bitiriciliği çok iyi olmasa da savaşçı, çok koşan, mücadele eden ve ortalamanın üzerinde tekniğe sahip bir oyuncu. Sir Alex'in farklı bölgelerde kullandığı oyuncuyu bırakacağını düşünmüyorum. Bir ihtimal olası bir Fellaini transferinde çıkmazı açması üzerine kullanılabilir.

Hiç yorum yok: