6 Ocak 2013 Pazar

Model Golcü: RVP

 
Bugün İngiltere'nin en iyi golcüsü şüphesiz Robin van Persie. Aslında Hollandalı sadece bugün değil, geçen sezon da bu ligin en iyi golcüsüydü. Messi ve Ronaldo gibi yıldızların bu kadar ön planda olması sebebiyle Falcao, Ibrahimoviç ve van Persie'nin ismi arka planda kalıyor. Oysa van Persie de geçmişi anarken, "Ne golcüydü?" dediğimiz adamlardan biri olacak.

Ligin ilk devresinin en golcü ismini tek beğenen ben değilim elbette. Nemanja Vidiç de yeni golcülerini oldukça beğeniyor. Hatta öyle beğeniyor ki; van Persie'nin bir rol model olması gerektiğini düşünüyor. Vidiç'e göre RVP teorik olarak olması gerektiği gibi. Onun hareketlenmesi, top kontrolü ve bitiriciliği tamamen kitabi. Teoride olması gerektiği gibi. Okullarda ders olarak okutulması gereken kişi.

Persie, Arsenal günlerinde ara sıra daha iyiyi kovalıyordu ve basit olandan vazgeçebiliyordu. Manchester kariyerinde, şu ana kadar "daha iyiyi" arayışı olmadı. Bu da onu daha iyi yapıyor. Sir Alex, takım arkadaşları ve taraftar ondan memnun.

Hiç yorum yok: