24 Aralık 2012 Pazartesi

Chelsea forvet avında

Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, sezona iyi başlamış olmasına rağmen,  ilk yarının ortalarındaki düşüşle birlikte hoca değişikliğine kadar gitmişti. Caretaker olarak görevi alan Di Matteo, yazı hareketli geçirdi ama kurduğu takımla yarım sezon bile mücadele etme fırsatı bulamadı.

Sezon öncesi yazın en fazla konuşulan 2-3 transferinden birine imza atmışlardı. Eden Hazard, EPL'ye Chelsea forması altında giriş yaptı. Hazard dışında Marko Marin, Oscar, Azpilicueta ve Moses gibi kaliteli genç isimleri de kadrolarına kattılar. Diğer taraftan takımın eskileri ise artık mavi forma altında değildi.

Rus patron, sorumluluğu Rafa'ya verdikten sonra devre arasında biraz da onun için yatırım yapmayı planlıyor. İilk hedef Falcao. Atletico 40 milyon verdiğinde ölü yatırım diyen vardı ama aynı adama bugün 60 milyon isteyecekleri kimsenin aklına gelmezdi. İspanyollar 60 istiyor, Chelsea 50 milyonu gözden çıkardı. Değer mi? Değer.

Bir başka hedef de Shakhtar'ın yıldızı Willian. Sezon başında da istemişlerdi ama Luce onun için iyi para istedi. Hazard'dan daha kötü oyuncu değil, en az ona ödenen kadar isteriz demişti. Muhtemel bir transferde Ukrayna ekibinin kasasına 35 milyon girebilir.

Bu ikiliye toplam 85 milyon ayrılmış görünüyor. Zaten hali hazırda 50 milyonluk bir forvetleri var. 18 milyonluk bir yetenek de kiralık. Toplamda 150 milyon civarında bir forvet hattı var. Üstelik Hazard, Mata gibi forvet görünümlü ortasahaları düşünmüyoruz bile.

1 yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

Mourinho-chelsea dedikodularından sonra ve Benitez'le sezon sonunda anlaşılması bana direk mourinho'nun sezon sonunda chelsea'ye gideceğini gösteriyor. Ve bana göre Benitez'den istenen tek şey de takımın şampiyonlar liginde mücadele edecek sırada ligi bitirmesi. Yapılacak transferleri de o şekilde düşünmek lazım. Bana göre para+Torres-Falcao transferi bile olabilir ki bu seneye mourinho'nun seveceği bir transfer hareketi olur. Willian'ın da yetenekleri düşünülünce olası bir chelsea transferine olmaz diyemeyiz ama yine de ?