31 Aralık 2012 Pazartesi

Jelavic'in hedefleri


İngiltere'nin tartışmasız en iyi hocalarından biridir David Moyes. Everton ile yıllardır iyi iş çıkarıyor. Evet şampiyonluğa oynamıyor ama bütçesi belli bir takımla başardıkları gözardı edilemez.

Yıllardır koruduğu istikrarında, yaptığı transferler de etkili. Takımda neredeyse atıl diyebileceğimiz oyuncu yok. Kadrosundan oldukça iyi faydalanıyor. Her oyuncu takıma katkı yapabilecek düzeyde. Fellaini, Pienaar gibi isimler bu yıl biraz daha ön plana çıkıyor ama he geçen sene hem de bu sene takıma müthiş katkı yapan forveti de unutmak olmaz.

Nikica Jelavic, Moyes'un memleketten getirdiği golcüsü. Rangers'dan 5.5 milyon £ karşılığında alınmıştı. Bugün değeri kesinlikle bu fiyatın üzerinde. Geçen seneki katkıdan sonra bu yıl da kötü gitmiyor. İlk yarıda rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Hedefi ise 15 gole ulaşabilmek.

Jelavic, EPL'de olmaktan ve takımından memnun. Takım olduklarını ve her oyuncunun yokluğunu bir şekilde kapatabileceklerini söylüyor. Fellaini'nin olmadığı süreçteki pozitif futbollarını da buna örnek gösteriyor.

Jelavic'in hedefi Şampiyonlar Ligi. Kolay bir hedef değil ama Everton da yabana atılır bir takım değil. 

Hiç yorum yok: